28 de setembre 2010

El desenfrenament arriba al TNC aquesta temporada amb una obra sobre una orgia durant la visita papal

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acollirà aquesta temporada una de les obres més contemporànies i de rabiosa actualitat de la seva història: 'Gang Bang (Obert fins a l'hora de l'Àngelus)', de Josep Maria Miró, que se centra en la pèrdua de la virginitat d'un noi en una orgia el mateix dia de la visita papal a Barcelona.
"Quan hi ha una visita del papa, els locals on es fan activitats sexuals no donen a l'abast. S'hauria d'analitzar", ha comentat aquest divendres en roda de premsa el director del TNC, Sergi Belbel.
En la nova temporada també hi haurà un parell d'obres sobre amors incompresos entre dones madures i jovenets: 'Misteri de dolor', d'Adrià Gual i dirigida per Manuel Dueso, en què Mariagna (Mercè Arànega) es casa en segones núpcies amb Silvestre (Llorenç González), un home molt més jove que ella, pel qual es veu pressionada per la societat rural i repressora en què viu, i 'Un mes al camp', obra romàntica del rus Ivan Turgénev en què es dóna una relació sentimental semblant.
Belbel ha explicat que per no deixar de banda la "singularitat" del TNC, que és programar obres de gran envergadura que en altres teatres no hi caben o no hi ha pressupost per tenir-les, van optar en aquesta temporada marcada per la crisi per reduir el nombre d'espectacles per poder mantenir la qualitat.
És a dir, mai s'ha primat un espectacle amb dos actors, si un de 15 es considerava més interessant només per reduir despeses, sinó que s'ha optat per tenir menys quantitat per poder mantenir la qualitat.
Així, l'obra que dirigirà aquesta temporada el director del TNC, 'Agost', té un elenc format per 13 artistes i encapçalat per Carles Velat, que torna a la tarima després de 20 anys lluny d'ella.
També té un nodrit elenc 'Vimbodú vs. Praga', obra de Cristina Clemente en què els veïns de dos carrers que s'engalanen per a la Festa Major del barri emprenen un verdader espionatge industrial per ser millor que el contrincant i guanyar el premi al carrer millor adornada. "És quixotesca", ha puntualitzat Belbel.
Una altra de les comèdies d'aquest any, en aquest cas comèdia clàssica, és 'El misantrop', de Molière, encarnat per Jordi Boixaderas, que estarà acompanyat per un ampli elenc.
També es quedarà petit l'escenari de la Sala Gran per acollir el Cor de Teatre, procedents de Banyoles (Girona), que interpretaran la seva 'Operetta' entre maig i juny, una barreja entre joc teatral, moviment i òpera 'a cappella'.

'PEDRA DE TARTERA': UN DELS RECLAMS

Una de les perles de la temporada serà 'Pedra de tartera', una adaptació teatral de Marc Rosich de la novel•la de Maria Barbal en què Conxa, aquesta "espècie de Colometa rural" mostra 40 anys de la seva vida que transcorren entre la República, la Guerra Civil i la Postguerra.
Una obra que per a Belbel és inconcebible que encara no s'hagi vist a Barcelona és 'Copenhaguen', de Michael Frayn, en què guerra, política, ciència i societat es donen la mà per plantejar "un gran debat".
Cap al final de la temporada Philippe Decouflé tornarà al TNC després de l'èxit fa dues temporades de 'Sombreros' amb una nova obra encara per titular. Es farà conjuntament amb el Festival Grec 2011 de Barcelona.

PUBLICAT PER
WWW.EUROPAPRESS.CAT
17 DE SETEMBRE DE 2010
FOTO: D. RUANO/TNC

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...