12 de setembre 2010

FIRATÀRREGA ARRIBA AL SEU EQUADOR EN EL DIA AMB MÉS ACTIVITAT ESCÈNICA


Aquest dissabte es poden veure les actuacions de les companyies irlandeses convidades al certamen

FiraTàrrega viu aquest dissabte la jornada més concorreguda coincidint amb l’inici del cap de setmana. Des del matí, els carrers i places de la ciutat han estat testimoni de la gran afluència de públic al certamen que està omplint els espectacles programats a l’aire lliure. Avui també és el dia que es preveuen més representacions. Seran, en total, 61 funcions de 36 companyies nacionals i internacionals del Programa Oficial del certamen. Entre aquests passis hi ha prevista l’estrena de quatre espectacles. Són Rodafonio de Factoria Circular, Último, el baile de Jorge Albuerne & Cecilia Colacrai, UpAbove de Tumble Circus i Block Party de Dance Theatre of Ireland. Les dues darreres companyies, a més de Fidget Feet, provenen d’Irlanda i s’emmarquen en el conveni que FiraTàrrega ha signat amb l’Arts Council i Culture of Ireland que permet la presència a la Fira d’una mostra de l’emergent creació escènica de carrer irlandesa. Avui, la seva delegació, tant artística com d’agents culturals, desembarca a FiraTàrrega i es presenta oficialment davant del públic i dels professionals.

A més de les estrenes, i de les companyies irlandeses, en la jornada d’avui de FiraTàrrega actuaran Cie. Jo Bithume, Cia. Anna Roca, Vero Cendoya i Adele Madau, Kamchatka, Warner & Consorten, Xip Xap, El Pont Flotant, La Impaciència, Ne me titere pas, Reial Cia. de Teatre de Catalunya, Jango Edwards & Cia. Passabarret, Cia. Movimiento Armario, La banda del surdo, Res de Res & Circ Bover, Cia. Boixaderas – Soler, Daraomai, Cíclicus - Puça Espectacles, Marco Vargas & Chloé Brûlé, Ro Theater / Jetse Batelaan, Producciones Viridiana, Rafa Corner, Les Antonietes Teatre, Voala Project, Teatre de Guerrilla, Claire Ducreux - Toni Mira, Gaitzerdi Teatro, Produccions Essencials, Teatro Che y Moche, Càndida, La banda del surdo i Hermanas Belcro.


Warner & Consorten tornarà a actuar avui a FiraTàrrega. Foto: Jesús Vilamajó

La presència de públic i professionals al certamen també es fa notar en els espectacles de pagament. Ahir a la nit s’havien venut 8.899 entrades, tant a les taquilles com de forma anticipada. Arran d’això, 19 representacions de pagament de la jornada d’avui, de les 37 previstes, han exhaurit totes les entrades.

Les activitats professionals a La Llotja tampoc s’aturen. A banda de les arts escèniques irlandeses, avui també s’ha presentat la producció teatral canària i la de Txèquia. El govern aragonès, per la seva banda, també s’ha donat a conèixer entre els professionals acreditats.

Pel que fa al càmping, fins aquest migdia, registrava 4.300 usuaris.

www.firatarrega.cat
11 de setembre de 2010

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...