10 de setembre 2010

Fira Tàrrega celebra el 30è aniversari amb Irlanda com a país convidat

www.europapress.cat
10 de setembre de 2010


BARCELONA
(EUROPA PRESS)

La fira de teatre del carrer Fira Tàrrega farà des d'aquest dijous 9 i fins al 12 de setembre el seu 30 aniversari amb els espectacles de 89 companyies i amb Irlanda com a país convidat, en una edició marcada per la "consolidació" de la ciutat com a seu de l'esdeveniment teatral líder d'Espanya, segons va assegurar la setmana passada en roda de premsa el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.
La programació oficial estarà en mans de 30 companyies catalanes, 16 de la resta d'Espanya i 13 internacionals, procedents de l'Argentina, Austràlia, França, Regne Unit, Holanda, Itàlia, Polònia i Irlanda.
Les 30 restants formen part de les dues empreses que aquest any utilitzen els Espais d'Empresa de la fira per presentar els seus espectacles: 23 Arts, amb una aposta pel circ del carrer, i Teatre de Ponent, amb una programació de propostes de petit format basades en el text.
En total, l'edició d'aquest any té 690 professionals i 355 entitats inscrites -de les quals gairebé el 30% són internacionals--, fet que suposa un manteniment de les xifres de l'any passat, fet que posa de manifest la vessant de la fira com a trobada professional per garantir més contractacions, més difusió i més presència dels espectacles, ha assenyalat Tresserras.
"Algunes de les fires que se celebren només amb vocació d'arribar al públic van desapareixent, però les que també tenen un sentit clar de viabilitat econòmica, segueixen endavant", ha constatat el titular de cultura de la Generalitat.
En la seva 30 edició, Fira Tàrrega té un pressupost semblant al del 2009, d'1,4 milions d'euros, i ha augmentat en un 10% el nombre d'expositors a l'espai professional de La Llotja, fins a 73, entre agències, institucions i companyies.


INAUGURACIÓ DE GRAN ESCALA

La productora catalana Free Art i la companyia d'origen argentí establerta a Alacant Voalà Project inauguraran la fira amb 'Muaré', una proposta multidisciplinària de gran format amb música en directe i en què 12 acròbates faran coreografies suspesos en l'aire.
En aquesta edició, la programació oficial inclou 15 estrenes de companyies nacionals i internacionals, i també propostes de nous creadors catalans. Aquest any, la fira ajuda a la producció de dos espectacles, a part de l'inaugural: 'Habitaculum', de Kamtxatka, i 'Flirt', del popular 'clown' Guillem Albà, que en aquesta ocasió s'acompanya dels també catalans Always Drinking Marching Band.
Entre els espectacles procedents de la resta d'Espanya, el director artístic de Fira Tàrrega, Jordi Colominas, ha destacat 'Sine terra', de la companyia balear Res de Res & Circ Bover, i de les propostes internacionals, 'Salto Mortale', de Teatr Strefa Ciszy, original de Polònia, un espectacle que combina circ, dansa i música.
El certamen d'aquest any, que coincideix amb l'últim any de Colominas en el càrrec, comptarà també amb la presència d'actors catalans de llarga trajectòria, com ara Jordi Boixaderas i Lluís Soler, que interpretaran els monòlegs d'Apel•les Mestre d''El silenci és or'.

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...