08 de setembre 2010

'La marató de Nova York' obrirà la temporada de la Villarroel


www.catalunyapress.cat
1 de setermbre de 2010


EP.-

La comèdia 'La marató de Nova York' del dramaturg italià Edoardo Erba obrirà la temporada de la Sala Villarroel de Barcelona, posant sobre l'escenari als actors Joan Negrié i Albert Triola, sota la direcció de Juan Carlos Martel.

'La marató de Nova York' s'estrenarà el 7 de setembre, encara que hi haurà funcions prèvies des del dia 4, i baixarà el teló el 26 de setembre. L'obra posa als dos actors en escena saltant sense parar durant una hora, parlant, somiant i fugint cap a endavant, en el que pretén ser una metàfora de la vida.

"Aquesta peça ens farà riure i plorar, perquè explicarà humanament, sense cap mecanisme teatral, només amb dos actors que es deixen la pell literalment", segons paraules del director.

Després de l'arrencada amb Erba, La Villarroel acollirà a l'octubre 'L'illa dels monzons', una obra de l'escriptor català Quim Monzó, dirigida per Jordi Faura i interpretada per Mònica Glaenzel, Pau Roca, Beth Rodergas i Jacob Torres.

Al novembre, 'Pluja constant', del nord-americà Keith Huff, oferirà un monòleg a dues veus de dos policies de Chicago interpretats per Joel Joan i Pere Ponce, i dirigit per Pau Miró.

Al gener serà el torn de 'Íncubo', escrita i dirigida pel català Álex Aragoneses, que es perllongarà fins a març, quan prendrà el relleu l'actual directora artística de la Villarroel, Carol López, amb l'obra 'Desclassificats', de Pere Riera, que portarà a l'escenari a l'actriu Emma Vilarassau.

Entre maig i juny, Julio Manrique presentarà l'adaptació de 'Cuses que dèiem avui', de Neil LaBute, tres peces breus sobre situacions íntimes dels personatges, en aquesta ocasió interpretats per Mireia Aixalà, Cristina Genebat, Oriol Guinart, Norbert Martínez, Xavier Ricart, Andrew Tarbet i Ernest Villegas.

Finalment, entre juny i juny, La Villarroel se sumarà a la programació del Festival Grec de Barcelona.

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...