21 de setembre 2010

El teatre català torna a nodrir-se de la cantera de Sala Cabañes


Clara de Ramon formarà part del repartiment d’Agost, una de les grans apostes del TNC, i Mercè Grané apareixerà al musical Hair
per capgros.com

Sala Cabañes sempre ha estat una cantera d’actors que ha alimentat els escenaris i els platós catalans. Els dos darrers casos d’aquests talents que sorgeixen a la Sala i que donen el salt a grans escenaris són els de Clara de Ramon, que formarà part del repertori d’Agost -una de les grans apostes de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya- i el de Mercè Grané, integrant del repertori del musical Hair, que es podrà veure al teatre Apolo.

Agost, dirigida per Sergi Belbel, promet ser una de les sensacions teatrals de l’any. L’adaptació del premiat text de Tracy Letts (premis Tony i Pulitzer del 2008) narra la desaparició del pare d’una família en circumstàncies misterioses, cosa que obliga lar esta de membres a retrobar-se a la casa paterna. Personatges singulars i propers interpretats per actors de la talla de Jordi Banacolocha, Abel Folk, Anna Lizaran, Rosa Renom, el mataroní Albert Triola o Emma Vilarasau. I enmig de tots ells, Clara de Ramon, de tan sols 17 anys. “Després de fer dos càstings, em van dir que formaria part del repartiment. No m’ho creia, em vaig passar una setmana als núvols”, explica la jove actriu, sense experiència en el teatre professional tot i que sí que ha participat en una pel•lícula, ‘Blog’, presentada a la secció de Nous Directors del festival de Donosti de 2008. A principis d’estiu van iniciar les lectures dramatitzades d’Agost, i d’aquí a pocs dies començaran els assaigs (l’obra s’estrena el 25 de novembre). “Faré el que pugui al costat de tants cracks”, diu, modesta, De Ramon.


Mercè Grané, per la seva banda, serà una de les protagonistes d’una de les grans apostes del teatre musical a Barcelona. Es tracta de Hair love & Rock Musical, amb direcció de Daniel Anglès. Grané, com la resta del repartiment, té prohibit fer declaracions sobre l’obra abans de la seva estrena. No és cap secret, però, que Hair promet ser un dels grans èxits de l’any. El musical, que inclou cançons tan recordades com Aquarius, Good Morning Starshine o Let’s the Sunshine In, s’estrena el desembre al teatre Apolo.

www.capgros.com
17 de setembre de 2010

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...