03 de setembre 2010

Cesc Gelabert, Oriol Broggi i Clara Segura, a la temporada del Monumental


www.capgros.com
27 agost de 2010


El teatre funcionarà a ple rendiment aquesta tardor amb una àmplia oferta de teatre, música i dansa i un nou cicle de petit format a Can Gassol

Clara Segura, a 'Electra'
per V. B.

El Teatre Monumental bullirà d’activitat escènica durant aquesta tardor, després de molts mesos escapçat pel cúmul d’obres de rehabilitació que s’hi han executat. La programació de la temporada estable de teatre, dansa i música que promou l’IMAC d’octubre a desembre ofereix quatre obres de teatre - amb noms de prestigi com Oriol Broggi, Ramon Madaula, Júlio Manrique o Clara Segura- dues de dansa, cinc concerts, un nou cicle de petit format vinculat al nou centre de creació d’arts escèniques Can Gassol, i quatre obres infantils de La Xarxa.

La temporada s’obrirà el dia 8 d’octubre amb el muntatge Coses que dèiem avui, de Neil Labute. El director Júlio Manrique repeteix equip i autor després de l’èxit aconseguit amb La forma de les coses, que ja va portar al Monumental. A finals d’octubre es representarà Un déu salvatge, amb Ramon Madaula i Vicenta N’DOngo, una comèdia sobre l’enfrontament entre dues famílies arran d’una petita baralla entre dos dels fills. Oriol Broggi, un habitual de la temporada d’arts escèniques, torna a Mataró amb dues obres. Per una banda, la comèdia Natale in casa Cupiello, protagonitzada per Pep Cruz i escrita per Eduardo De Filippo. A més, Broggi tancarà la programació amb la seva adaptació del clàssic grec Electra, encarnada per Clara Segura.

Una de les grans novetats de l’oferta de l’IMAC arriba amb el cicle de petit format al nou centre de creació escènica ubicat a l’antiga nau de Can Gassol. El cicle, dedicat als nous llenguatges escènics, s’estrenarà amb Volare, de la companyia Los Dos Los, i també inclourà les obres El Mal Menor, Experiencias con un desconocido show para TV, i El so del taronger, obra dels artistes Neil Harbisson i Moon Ribas, que ha guanyat els Premis a la Creció Escènica de l’IMAC.

Gelabert i Belmonte
En l’àmbit de la dansa, destaca especialment l’aposta pel darrer muntatge del coreòraf i ballarí Cesc Gelabert. Es tracta de Belmonte, una abstracció basada en el món dels toros i inspirada en la personalitat de Juan Belmonte. L’obra es va estrenar ara fa 22 anys i la companyia Gelabert Azzopardi l’ha recuperat per obrir la temporada del teatre Lliure. La companyia Trànsit, d’altra banda, presentarà la seva darrera proposta, Désir. En el camp de la música, Pep Sala portarà al Monumental la seva gira Circ Global, el dia 2 d’octubre. També destaquen diversos concerts de la temporada del Foment Mataroní, com ara el que oferirà el tenor Josep Fadó i la Nova Orqestra Simfònica. Trànsit Dansa i Gospelsons protagnitzaran les dues activitats familiars programades per aquesta tardor, mentre que la fundació Xarxa d’Espectacles portarà quatre espectacles fins al mes de desembre.

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...