14 de setembre 2010

Sala Cabañes presenta una temporada “ambiciosa i al límit de programació”


www.totmataro.cat
7 de setembre de 2010



S’exhibiran 10 espectacles i es recupera ‘La Saleta’ com espai de petit format
Cugat Comas
Fotos d'Anna Aluart

Quan l’any passat la junta de Sala Cabañes presentava la programació de teatre de l’històrica entitat del Centre Catòlic avisava que era un programa heretat, no de la junta entrant de Toni Grané. Dilluns, en canvi, va ser el propi Grané l’encarregat de presentar “pel bo i pel dolent” la primera temporada pròpia, que va definir com “molt ambiciosa i al límit de les nostres possibilitats pel que fa a programació”. La Sala ha fet un esforç doble per posicionar-se en l’oferta teatral de ciutat i comarca i planteja d’ara a l’estiu uns Pastorets que prometen renovats, 6 produccions pròpies, una co-producció, una sola reposició i d’un súper-èxit de l’any passat com el ‘No et vesteixis per sopar’ i un “bolo” de companyia. Es tracta segurament de la temporada més curulla presentada per la Sala Cabañes, que, en paraules del seu President, busca “oferir el màxim de teatre i assegurant que hi ha prou feina anterior com per garantir-ne la qualitat”.

Molta carn a la graella per una temporada teatral que ha precisat de reformes a la Sala. Se n’ha arranjat i recuperat el pont de llum just al frontal de l’escenari, que ha servit per redoblar la seguretat del malmès sostre de l’històric teatre. També s’ha incorporat nova maquinària i instal•lació elèctric d’acord amb les actuals necessitats d’un teatre i la tercera intervenció té a veure amb una de les novetats presentades: la recuperació de la Saleta. “Obrim un nou espai de representació de petit format que ens permetrà consolidar l’augment d’espectacles”, va dir Grané. La Sala ha pujat en espectadors els darrers dos anys i ara es proposa augmentar, alhora, el percentatge d’ocupació de cada representació programada.

La programació

“L’olla de la Sala Cabañes bullirà a pressió”. Aquesta va ser l’expressió de Grané per explicar una temporada que arrenca amb ‘Políticament Incorrecte’, una producció del Centre Moral d’Arenys de Munt el 19 de setembre. El 3 d’octubre hi haurà ‘Mentre hi hagi peles’, definit com “la quota de teatre social al ser una peça treballada amb discapacitats mentals”. Seguirà la reposició de l’exitós ‘No et vesteixis per sopar’ dirigit per Josep Maria Rabassa abans d’estrenar l’Espai Saleta amb ‘Adulteris’, que dirigiran dos del planter de la casa, José Sánchez i Pere Vázquez. Punt i apart mereixen ‘Els Pastorets’, “la senyera de la casa i que portarà alguna sorpresa agradable”. De moment estrena nova imatge al cartell i abandona la Lluna com a icona. Ja al 2011 Rabassa hi torna per dirigir ‘Carnaval’, arribarà el musical ‘El Mikado’ dirigit per Marc Molina i Laura Martínez, Maicas homenatjarà Maria Aurèlia Capmany amb ‘Vent de Garbí i una mica de por’ a l’Espai Saleta i tancarà temporada, per fires, el musical ‘Un violinista a la teulada’, amb Joan Peran i Genís Mayola a la direcció. Una altra novetat és la recuperació del teatre infantil amb una producció encarregada exprés, ‘El sodadet de plom’.

Com a altres novetats, Sala Cabañes s’inclou al club Tr3sc, mantindrà tota la seva activitat social, segueix amb el programa ‘Memòria Viva’ de documentació, manté la coral i l’escola de teatre La Saca i potencia el carnet ‘Amic Sala’, una mena de document del simpatitzant que garanteix descomptes per una temporada plena d’al•licients.

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...