11 de setembre 2010

TÀRREGA ACULL 58 REPRESENTACIONS EN LA SEGONA JORNADA DE FIRA


www.firatarrega.cat
10 de setembre de 2010


Actuació de Wet Picnic a FiraTàrrega.
Autor foto: Josep Vilamajó

A dos quarts d’onze del matí ha començat la segona jornada de FiraTàrrega 2010 en la que les arts escèniques de carrer tornaran a ser protagonistes. Fins passada la mitjanit es representaran 58 espectacles de 34 companyies nacionals i internacionals. Entre aquestes funcions, estan previstes dues estrenes. Es tracta de Warner & Consorten, que presentaran l’espectacle Bokkesprogen i Claire Ducreux - Toni Mira amb el muntatge En attendant l’inattendu.

A més d’aquestes estrenes, l’activitat teatral no s’atura als carrers de Tàrrega i, al llarg d’aquesta jornada, també es podran veure els espectacles de les companyies Atempo Circ, Càndida, Las Lo Las, Reial Cia. de Teatre de Catalunya, Nacho Vilar Producciones, Trapu Zaharra, Centre de Titelles de Lleida, Divinas, Ens de nos, Guillem Albà & Always Drinking Marching Band, Kamchatka, El Pont Flotant, Leandre, Wet Picnic, La chouing, Vaivén Circo Danza, Vero Cendoya i Adele Madau, Daraomai, Cia. H2Oh!, Egos Teatre, La Veronal, Ro Theater / Jetse Batelaan Broeders, Versió àcida, En la lona, Bambalina Teatre Practicable, Jashgawronsky Brothers, Nurosfera, Teatr Strefa Ciszy, Cia. Anna Roca, La Impaciència i This side up. Cal recordar que el muntatge Muaré, de Voala Project, que va inaugurar FiraTàrrega 2010 ahir a la nit, es podrà tornar a veure avui a les 23.00 hores.

Les taquilles també són testimonis de l’interès que desperta la Fira, tant entre el públic com entre els professionals acreditats. Així, aquest migdia, ja estaven exhaurides les localitats d’alguns espectacles de pagament. És el cas d’Exercicis d’amor, de la companyia El Pont Flotant, i Chez Leandre de Leandre. Per la seva part, Kamchatka amb el muntatge Habitaculum, ha venut les entrades de la gran majoria de les funcions i El Xarlatan de Teatre de Guerrilla ha exhaurit totes les localitats de dues de les tres representacions. Fins ahir a la nit, s’havien venut en total 6.890 entrades, ja sigui de forma anticipada o a través de les taquilles de FiraTàrrega.

Paral•lelament a la jornada escènica, l’activitat professional es concentra a La Llotja. Allí, entre altres activitats, s’han presentat les companyies artístiques de les Illes Balears i d’Euskadi que actuen a FiraTàrrega 2010 i també s’ha donat a conèixer el NetFestivals, la xarxa de col•laboració i harmonització dels festivals italians de teatre de carrer i circ. També s’ha presentat Mercartes 2010, s’han celebrat els deu anys de l’associació TTP i han continuat les jornades informatives sobre seguretat i Fires i Festivals a càrrec de la COFAE. D’altra banda, a l’Ajuntament de Tàrrega s’ha donat a conèixer el programa “Convivència Pirineus Mediterrània”, una eina al servei dels agents culturals per impulsar l’elaboració i la difusió de projectes de cooperació cultural transfronterera.

Per últim, la zona d’acampada de la Fira es prepara per rebre el gruix d’usuaris a partir d’aquest vespre, però aquest migdia ja registrava una ocupació de 1.350 campistes.

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...