20 de setembre 2010

Sala Cabañes estira ‘fins al límit’ la seva oferta teatral


www.capgros.com
10 de setembre de 2010



La programació per a la temporada 2010-2011 es presenta més ambiciosa que mai, amb set produccions pròpies i l’obertura de La Saleta
per V. B.
fotos V.B.

Reformes per adequar el recinte
Durant aquest estiu, la sala Cabañes ha estat objecte de diverses obres de reforma, per intentar adequar les instal•lacions d’aquest vell teatre a les necessitats actuals i, sobretot, a una programació teatral tan extensa com la d’aquesta temporada. Entre els treballs realitzats, destaca el canvi de sistemad e control de llums, el pont nou sobre l’escenari, o l’adequació de la Saleta. “Són obres que hem realitzat per sobreviure, per anar fent, fins que no tinguem un nou teatre”, va destacar Grané. Ja fa cinc anys que es parla de construir un nou recinte per a la Sala Cabañes i el Centre Catòlic, però el projecte amb l’Ajuntament no s’acaba de concretar. Les obres han durat un mes i s’han pogut finançar, en part, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.
“No aportem cap canvi radical, però sí molta ambició”. Així es presenta la temporada de teatre 2010-2011 de sala Cabañes, la primera que organitza directament la nova junta de l’entitat, escollida l’any passat i encapçalada per Toni Grané. La programació manté una línia similar a anys anteriors, però la sala l’estén “fins al límit possible”, en paraules del propi Grané, en un ‘tour de force’ del qual la Sala espera sortir-ne airosa. Les destacades xifres de públic assolides pel teatre de La Riera en els darrers temps (l’assistència a les obres ha augmentat en més d’un 40% en els últims tres anys) els motiva a “fer bullir l’olla al màxim”, segons Grané. La programació presenta un total de nou obres entre els mesos d’octubre i juny, entre les quals hi figuren sis produccions pròpies –entre elles dos musicals-, a més d’Els Pastorets, una coproducció i la reposició d’una obra d’èxit de la passada temporada.
El curs s’iniciarà el 3 d’octubre amb Mentre hi hagi peles, una coproducció de Sala Abañes i Primera Fila, un programa del Centre de Formació i Prevenció que fomenta la interacció entre les persones que pateixen malalties mentals i les que no. Les primeres són les protagonistes d’aquesta obra, un musical basat en cançons de La Trinca. “L’important en aquest muntatge és el seu procés de creació”, va apuntar Grané, que com a president de la nova junta vol promoure el teatre social a l’escenari de Sala Cabañes. A mitjan mes d’octubre recuperaran “No et vesteixis per sopar”, la comèdia de Marc Camoletti dirgida per Josep M. Rabassa, que va guadir d’un gran èxit de públic quan es va representar a la sala a principis de 2010.
Petit format a ‘La Saleta’
Una de les grans novetats de la programació d’enguany és l’obertura al públic de La Saleta, un petit espai al primer pis del Centre Catòlic, com a sala per a obres de teatre i música de petit format. Enguany, com a prova pilot, s’hi podran veure dos espectacles, tot i que la idea de cara a futures temporades serà ampliar l’oferta. El mes de novembre s’hi representarà “Adulteris”, de Woody Allen, amb direcció de Jose Sánchez i Pere Vàzquez, que recull les peces “Riverside Drive i Central Park West del genial cineasta i dramaturg novaiorquès. De cara a l’abril de 2011 l’Espai Saleta acollirà “Vent de garbí i una mica de por” de Maria Aurèlia Capmany, en el marc del vintè aniversari de la mort d’aquesta figura clau de la literatura catalana contemporània.
Els Pastorets seran com sempre el gran reclam de Sala Cabañes, i més aquest any que hi ha canvis en la direcció. Antoni Blanch passa el testimoni a Josep Rodri, que estarà acompanyat en la direcció musical per Jordi Lluch. L’any 2011 arrencarà amb Carnaval, de Jordi Galceran (un dels autors catalans de major èxit). La dirigirà Josep M. Rabassa, que ja es va encarregar l’any 2008 de portar a Sala Cabañes El Mètode Grönholm, del mateix dramaturg. La programació aposta fort pels musicals, amb El Mikado de Gilbert & Sullivan, el mes de març, i Un violonista a la teulada, de Joseph Stein, com a espectacle de Fires, el mes de juny. Per últim, l’entitat recupera el teatre infantil “sense complexes”, com va dir Grané, amb ‘El soldadet de plom, en versió de Marc Angelet escrita expressament per a la sala. Com dèiem abans, a la Sala Cabañes vivim del cuento”, va recordar el president de l’entitat.

A Mataró fem coses

foto : Foment Mataroní Organitzen una sessió de cinema a la fresca al Pati del Cafè Nou on hi ha la pantalla de cinema més històrica que ten...