05 de maig 2004

A pas de maig / A pas de poetes», un cicle multidisciplinari de poesia a La Mercè


el punt
5 maig 2004

Els poemes de Ràfols-Casamada, March, Estellés i Maraini en seran els protagonistes

DANI CHICANO . Girona

Els poemes d'Albert Ràfols-Casamada, Ausiàs March, Vicent Andrés Estellés i la italiana Dacia Maraini són els protagonistes del cicle multidisciplinari A pas de maig / A pas de poetes , que presenta els dimecres de maig l'Aula d'Humanitats, al claustre de La Mercè.
+ Ràfols-Casamada, el primer protagonista de A pas de maig / A pas de poetes. Foto: CARLES CASTRO (FdG). La dansa, la música, el mim, la màgia i el teatre s'alien amb la poesia, es troben al voltant de la paraula, en el cicle que presenta l'Aula d'Humanitats: A pas de maig / A pas de poetes. La primera sessió, dijous que ve, està dedicada a l'obra d'Albert Ràfols-Casamada. El poeta vigatà Víctor Sunyol, coordinador del cicle, presentarà aquesta sessió; Francesc Ten en serà el rapsode; Constança Brncic hi aportarà la dansa i el gest, i David Ymbernon, els objectes, escenes, colors i sensacions del teatre.El dimecres dia 12 (20.30 h) serà el torn de l'obra d'Ausiàs March, el més gran poeta líric europeu del segle XV. La sessió la presentarà l'escriptor Josep Pujol, i Montse Vellvehí recitarà els poemes de l'autor, Eduard Teixidor dansarà i la il·lustració musical anirà a càrrec de Lluís Carmona.Josep Pujol també serà el presentador de la tercera sessió, el dimecres 19 de maig (20.30 h), dedicada en aquest cas al poeta valencià Vicent Andrés Estellés. L'actor Pere Eugeni Font donarà veu als versos d'Estellés, Ramon Ferrer hi posarà la música i la companyia de màgia La Patilla acompanyarà els poemes amb jocs de mans.La sessió dedicada a l'obra de la poeta, novel·lista i dramaturga italiana Dacia Maraini, el dimecres 26 de maig (20.30 h), consistirà en la representació de l'espectacle Si estimant massa, que porta el mateix nom que l'antologia de la poesia de l'autora italiana. En aquest espectacle, muntat a partir de les traduccions fetes per Jordi Domènech, hi intervenen l'actriu Fanny Bulló i el músic Francesc Membrives, amb direcció de Júlia Lora. Sunyol farà la presentació i l'actriu gironina Cristina Cervià llegirà alguns poemes de Maraini.Totes les sessions se celebraran al claustre del centre cultural La Mercè, són gratuïtes i, en cas de pluja, l'activitat es traslladarà a l'interior de l'auditori del centre.L'ambientació del claustre de La Mercè, una decoració artística pensada expressament, és obra de Marina Sans.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...