27 de març 2007

Un gran Ventura dóna l’esperada victòria

26 de març de 2007

El base mataroní va contribuir amb punts i una extraordinària direcció de joc en una victòria que deixa intactes les opcions per salvar la categoria
Redacció Esports - Bàsquet
dilluns, 26 març 2007
El sènior masculí de la UE Mataró continua amb les opcions de salvar la categoria a falta de tres jornades pel final de lliga després de guanyar a casa a l’Alaior de Menorca, un equip de la zona mitja, en un partit que no es va decidir fins a l’últim segon de joc.
L’equip entrenat per Tito Sobrín va començar el matx mol fort i gràcies a un entonat Taman va infringir un contundent parcial de 10 a 2 al seu rival en els tres primers minuts de joc. Tot i això en la última fase d’aquest quart l’Alaior gràcies al seu joc interior va anivellar el partit i va posar un ajustat 21 a 16 al final del quart. En el segon quart l’equip menorquí va millorar substancialment les seves prestacions en atac i es va posar a tant sols un punt i amb possessió a favor a falta d’un minut per arribar al descans, però en aquest moment va aparèixer el millor jugador del partit, el base mataroní Jordi Ventura que amb una recuperació de pilota va sortir al contraatac i va forçar una falta antisportiva d’un rival després d’haver-li fet passar la pilota entre les cames com el mateix Màgic Johnson. Amb aquesta jugada la Unió va marxar als vestuaris amb un petita renta de tres punts.
L’ajut del públic del Palau a l’equip va arribar ens el moments vitals

A la represa els homes de Tito Sobrín es van descentrar després de la lesió de San Epifanio, un dels homes que va donar més intensitat defensiva a l’equip i que no va poder tornar a la pista fins als últims minuts. Això ho va aprofitar l’equip balear que a base de pilotes al seu pivot americà, Natha Lee, va aconseguir arribar al final del quart un punt per davant. Aquest fet va fer entrar la por als jugadors i més encara quan l’Alaior va agafar una petita renta de cinc punts.
Tot i això l’equip no es va venir avall i gràcies a dos triples de Taman i Ventura es va posar per davant en el marcador i amb possessió de pilota a falta d’un minut i escaig pel final. En la següent jugada Ventura va anotar dos tirs lliures que donaven una renta de quatre punts que semblava definitiva, però a falta de set segons pel final Natha Lee afeia un triple que posava a l’Alaior a tant sols un punt i tot seguit feien una falta ràpida per aturar el rellotge, però la jugada va sortir malament ja que Ventura va tornar anotar els dos tirs. Tot i això Puigarnau en l’últim segon va tenir el triple que hauria forçat la pròrroga, però no va entrar i el Palau després de molt animar i patir va respirar en pau.
UE MATARÓ – ALAIOR 85-82