28 d’agost 2007

El PP vol crear un premi que porti el nom d’Enric Torra

27 d'agost del 2007
Els populars demanen que la ciutat reti homenatge al compositor mataroní, autor de la música d’Els Pastorets de Mataró
per capgros.com


El grup municipal del PP presentarà aquest setembre una proposta de resolució perquè l’Ajuntament reti un homenatge al mestre Enric Torra i creí un premi que porti el nom d’aquest destacat músic mataroní. En un comunicat, els populars consideren que la figura de Torra, autor de la música d’Els Pastorets de Mataró, de la Sala Cabanyes, i de la Passió, entre altres obres, no ha estat prou reconeguda.

El portaveu de la formació conservadora, Paulí Mojedano, afirma que la ciutat “encara no li ha rendit l’homenatge que mereix” i assegura que el govern mataroní “té poca estima pels seus fills il•lustres”. En aquest sentit, fa referència a l’escultor Damià Campeny, a qui, com afirma el PP, la ciutat tampoc li ha retut homenatge. Així mateix, Mojedano demana la creació d’un “premi a la composició i interpretació” que porti el nom d’Enric Torra, amb patrocini tant municipal com privat, i amb l’objectiu “d’expandir el nom de Mataró”. Enric Torra va néixer a Fornells de la Selva el 1910, i a finals dels anys 20 va traslladar-se a la capital del Maresme. Va ser alumne de Francesc Casellas, deixeble d’Enric Granados, i de l’Acadèmia Marshall de Barcelona. Va combinar la composició i la interpretació amb la docència. A més d’Els Pastorets, entre les seves creacions destaca l’òpera Burriac, que va cedir a la ciutat de Mataró. Torra va morir ara fa quatre anys, l’any 2003.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...