31 d’agost 2007

Sis companyies prendran part en el primer festival de titelles de Sant Vicenç de Calders

22 d'agost del 2007

El certamen alternarà, cada dos anys, amb la tradicional Festa del Vi


El Vendrell


El primer festival de titelles de Sant Vicenç de Calders neix amb la voluntat de «divertir grans i petits» i de fer «descobrir en família un gènere teatral fascinant», segons indica l'alcalde del Vendrell, Benet Jané. El certamen tindrà lloc el dia 1 de setembre, a partir de les vuit del vespre, i hi participaran sis companyies. A més, entre història i història, el públic podrà assistir a la posada en marxa de la premsa de lliura de Mas Borràs, un majestuós giny agrícola de més de 150 anys.

+ Imatge d'arxiu de la companyia Fadunito i, a baix, premsa de lliura de Mas Borràs. Foto: EL PUNT
Organitzat per l'associació de veïns de Sant Vicenç de Calders i l'Ajuntament del Vendrell, la primera edició del festival de titelles es desenvoluparà, a partir de les vuit del vespre, en set escenaris diferents.
A la plaça de la Font de Sant Vicenç de Calders es podrà veure Lo sainet del senyor rector, un muntatge de la companyia Ne Me Titere Pas que ja es va poder veure en la darrera edició del Trapezi de Reus. Amb titelles de l'estil d'Os Bonecos de Santo Aleixo, els titellaires presenten un argument adaptat dels sainets del 1900 i música en directe al so d'un ukelele. Amb aquests ingredients, la companyia proposa una història basada en «les maldats d'un capellà, una sogra i una parella que es vol casar». A la mateixa plaça però en una altra banda (a l'espai tocant al banc de ceràmica), Maria Madeira oferirà tallers de titelles: un, a dos quarts de nou del vespre, que s'adreçarà als nens, i un altre, a dos quarts d'onze de la nit, per als adults.
En un altre espai, el jardí dels Gronxadors, la companyia Panta Rhei presentarà l'obra Txaribari, que té com a element de fons la interculturalitat i els conflictes entre el veïnatge de cultures diferents.
Txo Titelles presentarà a la plaça de l'Església Cic-cabaret Armando Rissotto, un muntatge que tracta d'un cuiner frustrat i rentaplats vocacional que està fart de ser la riota dels seus companys de cuina i decideix crear el seu propi menú en el món de l'espectacle.
Mentrestant, al carrer de darrere de l'església actuarà la companyia Trac-Trac, amb una proposta basada en el clàssic de Grimm Hansel i Gretel, farcida d'humor i narrada al ritme de les disputes d'un corb i un gat.
Finalment, itinerant pels carrers del poble, la companyia Fadunito proposarà La gran família, un espectacle itinerant visual, amb música i molt interactiu amb el públic, que té com a ingredients principals una família de gegants que es passejarà pel poble.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...