29 de gener 2010

Cardeña s'inspira en Andersen per a presentar 'Un soldadito de plomo', la seua primera obra per a nens amb Arden

www.europapress.es
20 de gener de 2010


VALÈNCIA
EUROPA PRESS

La veterana companyia valenciana de teatre Cremen Produccions, que complix enguany quinze anys de trajectòria, presentarà diumenge que ve, 24 de gener, al Puig (València) la seua última estrena, 'Un soldadito de plomo', que suposa a més el primer text per al públic infantil que el director artístic de l'agrupació, Chema Cardeña, presentarà amb la formació artística

La posada en escena de la funció es realitzarà diumenge a les 18.00 hores al centre Cultural de la Marina de El Puig, sala que ha albergat unes altres estrenes de la Companyia en diverses ocasions.

'Un soldadito de plomo' és un text dirigit a nens que té el jove elenc integrat per Nuria Manzanaro i Carlos Vidal, per a donar vida als personatges de Mia i Hugo.

Es tracta d'una versió de l'obra de Hans Cristian Andersen, en què els seus protagonistes són dos xiquets. Hugo és coix i Mia és grassoneta, i estes peculiaritats els fan víctimes de les burles de la resta de companys. Tots dos han creat un món personal en el qual ningú té cabuda, però un dia es coneixen a l'aula d'activitats del seu col•legi i tot canvia.

Mia, li descobrix a Hugo que també hi ha herois amb carències físiques i li presenta al soldadet de plom, un conte que Hugo desconeixia. A partir d'ací, viuran junts la gran aventura del soldadet de plom i la ballarina de paper.

A l'aula juguen a comptar-se el conte, utilitzant els elements que tenen al seu voltant i descobrint que tots portem a algú fort dins, capaç de vèncer totes les pors.

'Un soldadito de plomo' és un muntatge que pretén despertar la imaginació dels petits. Donar a conèixer els contes no només per a llegir-los sinó també per a viure'ls, extraient d'ells el que té de millor cada història.

Este espectacle va dirigit a xiquets de sis a deu anys, una àmplia franja que, segons les característiques de cada edat, els xiquets podran extraure les seues pròpies conclusions, entre les quals hi ha, que tots som únics i irrepetibles, i que podem fer el que ens proposem, siguem com siguem i tot i les nostres limitacions, han conclòs.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...