27 de març 2010

Classes obertes al carrer per celebrar el Dia Internacional del Teatre


www.capgros.com
26 de març de 2010


Mataró commemora la jornada amb els alumnes de l'Aula de Teatre i de La Saca i amb el Casal de la Gent Gran del Parc

per V. B.
fotos R. Gallofré
La celebració del Dia Internacional del Teatre a Mataró va arrencar el cap de setmana passat, amb la representació de l'obra “Petit circ accidental en lluna plena”, de TeatrePo, guanyadora dels IX Premis a la creació escènica de l'IMAC. Però la veritable festa tindrà lloc aquest divendres, dia 26, quan el teatre prendrà els carrers de la ciutat. L'activitat estarà protagonitzada per les dues escoles de teatre de la ciutat, l'Aula de Teatre i La Saca de Sala Cabañes. Les tres oferiran classes obertes de teatre a diferents punts de la ciutat com són la Sala Cabañes, Can Palauet, el Casal de la Gent Gran del Parc i el pati de la residència Sant Josep.

La idea és mostrar a la ciutadania com es treballa el teatre de portes endins. “I tots els valents que vulguin s'hi poden apuntar”, explica Cristina Navarro, directora de l'Aula de Teatre i coordinadora de les activitats d'aquest divendres. Els alumnes de 10 i 15 anys de l'Aula es barrejaran en una classe única amb els del Casal, a la Sala Cabañes els de la Saca i els de l'Aula treballaran junts, i a Sant Josep i a Can Palauet es mostraran classes especialment dissenyades per a entorns urbans. “El nostre objectiu més important és barrejar alumnes”, destaca Navarro. Però tampoc es queda enrere la voluntat “d'informar la ciutadania del que fem com a escola municipal de teatre i animar-los a coneixe'ns”.

El Dia Internacional del Teatre va ser creat l'any 1961 per l'International Institute of Theatre (IIT), i se celebra a tot el món el dia 27 de març. Cada any, l'organització d'aquesta diada convida una gran personalitat del món cultural i artístic perquè en redacti el seu manifest. Aquest 2010 ha estat el torn de la gran actriu britànica Judi Dench, que ha volgut destacar la capacitat que tenen les arts escèniques d'unir els habitants i les cultures repartides del món, i alhora el seu poder educatiu i generador de treball en equip. A Mataró, com cada any, es llegirà el manifest aprofitant la festivitat al carrer.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...