30 de març 2010

La Passió de Banyoles a l’espai de la Muralla incorpora aquest any un nou quadre escènic


www.radiobanyoles.cat
25 de març de 2010


BANYOLES

La Passió de Banyoles a l'espai de la Muralla incorpora aquest any un nou quadre escènic. L'espectacle, que el Cercle de Catòlics va recuperar per segona vegada fa dos anys, s'està consolidant com a proposta destacada del dia de Rams a la Muralla de Banyoles.

La Passió de Banyoles parteix del text "Ecce Homo", que l'escriptor banyolí Frederic Corominas va escriure i va estrenar-se l'any 1962 al Cercle de Catòlics. El muntatge es va representar durant 5 anys amb un important èxit de participació, amb prop de 200 actors i figurants a escena, i amb molta acceptació per part del públic. 31 anys després de la seva última representació a la ciutat, l'espectacle es va tornar a engegar el 1998, però no va quallar i l'any 2001 va deixar de representar-se de nou. Fa dos anys, el Cercle de Catòlics va decidir tornar a reprendre la representació, en aquest cas, però, fora d'escenaris i grans escenificacions. Actualment, la Passió de Banyoles es pot veure en una versió més reduïda, per escenes, que tenen lloc en diferents moments del dia al parc de la Muralla.

El director del muntatge i membre del Cercle de Catòlics, Jordi Angelats, ha explicat que l'objectiu és recuperar La Passió de Banyoles tal com s'havia fet antigament, tot i que s'anirà fent de mica en mica perquè la gent l'agafi com a tradició.

Angelats ha manifestat que, de moment, no es plantegen la possibilitat de representar l'obra en un escenari, tal com s'havia fet anteriorment, ja que la voluntat primera és recuperar-la i consolidar-la entre el públic banyolí. L'obra es representa a l'espai de la Muralla sense més pretensions i, a més, suposa un punt de trobada d'actors de diferents companyies o aficionats. En total, a l'escenari hi haurà una cinquantena de persones, entre actors i figurants.

El muntatge va començar a representar-se el 2008 amb només tres escenes, i cada any se n'han anat incorporant de noves. Aquest any, concretament, es podrà veure el "Neguit de Judes". La representació del gruix d'escenes és a partir de 2/4 de 8 del vespre. Al matí, però, coincidint amb la sortida de la Missa de Rams, a ¼ de 2, es duu a terme la primera escena introductòria, que precisament és la de Rams.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...