24 de març 2010

Més de 140 actors intervenen enguany en ‘La Passió’ de Vilalba dels Arcs

www.diaridetarragona.com
18 de març de 2010


La representació de La Passió de Vilalba es durà a terme enguany l’1 de març, Dijous Sant, a partir de les 21.30 hores, i el 3 de març, Dissabte Sant, a partir de les 16.30

JUDIT BRÚ

La Passió és una representació itinerant per diversos carrers de tretze escenes repartides en dos actes principals.

El director de l’obra, Rafel Esterueles, va assegurar ahir, durant la presentació feta a Tortosa, que «La Passió va dirigida a tothom, sigui del poble o d’un altre lloc, als qui creuen en l’esperit religiós o als qui no, als de dretes o als d’esquerres. En definitiva, no dogmatitzem, sinó que fem teatre». «Enfoquem La Passió d’una manera diferent, ja que introduïm nous guions adaptats a la situació actual», afegeix el director. En algunes escenes, el debat principal girarà a l’entorn de la lluita del poder, que serà comparable a la situació de crisi econòmica actual. L’edició d’enguany compta amb més 140 actors de tota la comarca i incorporarà noves escenes, on el foc serà el principal protagonista.

Des de l’any 2008, Joan Ramon Bada i Xavier Clua han creat el Vi de la Passió, una petita producció en què se segueix un procés d’elaboració ancestral basat en la varietat de la garnatxa blanca i amb l’ús de la mel i d’herbes aromàtiques, com la farigola i el romer. «El Vi de la Passió s’ha creat com es feia fa uns 2.000 anys, la documentació que hem obtingut d’aquella època ens ha ajudat a seguir un mètode tradicional, tal i com feien els nostres avantpassats», explica Joan Ramon Badà.

Aquest dissabte, a les 22 hores, La Passió de Vilalba es representarà al Teatre Auditori Felip Pedrell, de Tortosa. No és la primera vegada que els actors i actrius fan la representació en un espai tancat, sinó que en edicions anteriors ja es va adaptar a l’escenari quan les inclemències del temps no van ser favorables. La representació anirà acompanyada de grups d’armats i de grallers.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...