25 de juliol 2010

El TNC avança les línies mestres de la nova temporada


www.teatrebcn.com
14 de juliol de 2010


El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) continua apostant per la recuperació i difusió del patrimoni literari català. Així ho demostren les dues primeres obres que es podran veure la propera temporada al teatre de les Glories tal i com van avançar ahir el seu director artístic Sergi Belbel. La peça Misteri de dolor d’Adrià Gual, un dels dramaturgs més innovadors del canvi de segle XIX a XX, servirà per donar el tret de sortida el dia 1 d’octubre a la Sala Petita. Mercè Arànega, María Rodríguez i Ernest Villegas protagonitzen aquest drama passional de conseqüències imprevisibles.

En segon lloc, una altra de les gran veus associades al Modernisme, Joan Maragall, serà objecte d’una revisió escènica de la seva obra poètica a càrrec de Joan Ollé, director que continua apostant per la revisió dels gran poetes del nostre temps com ja ho va fer amb Vicent Andrés Estellés i després amb Salvador Espriu. El resultat es veurà a la sala gran entre el 14 i 31 d’octubre.

El gran mag del gest i la paraula Albert Vidal arribarà a la Sala Tallers transformat en els múltiples personatges que formen l’obra Història de Joan, nascut d’un ós. Un espectacle apte per a tots els públics com també ho seran alguns dels muntatges reservats per a la programació El Nacional petit: A l’arca a les vuit de l’Alemany Ulrich Hub i SGAG (Societat General d’Aigües Globals) dels veterans Vol-Ras són les propostes familiars de la primera meitat de temporada.

Per altra banda, Anna Lizaran, Abel Folk, Rosa Renom o Emma Vilarasau són alguns membres del destacat repartiment de l’obra Agost de Tracy Letts que dirigirà el mateix Belbel a la Sala Gran entre el 25 de novembre i el 23 de gener. Circ, teatre i papiroflèxia es donaran la mà a l’espectacle Plecs de Manolo Alcántara que passarà el Nadal a la Sala Petita.

Finalment, i continuant amb l’aposta per la difusió d’algunes de les obres i autors clau de la literatura recent, veurem Pedra de tartera de Maria Barbal, amb dramatúrgia de Marc Rosich. Lurdes Barba assumirà la direcció mentre que Àurea Márquez serà la protagonista d’aquest drama històric ambientat al Pallars.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...