18 de juliol 2010

VIII FESTIVAL SHAKESPEARE : JUAN ROMEO Y JULIETA MARÍA


COMPANYIA EL CHONCHÓN
DIUMENGE 18 DE JULIOL
19H
TEATRE FAMILIAR
TEATRE MONUMENTAL
ARGENTINA-XILE
ESPECTACLE EN CASTELLÀ

Companyia i direcció: El Chonchón
Integrants: Carlos Piñero, Miguel Oyarzún i Laura Ferro
Disseny de vestuari: Delia Perotti

"Juan Romeo y Julieta María" és un dels reptes de la companyia per aconseguir una posada en escena per a tots els públics intentant mantenir l´estructura del vers i oferir una versió lliure on l´humor no desvirtua la tragèdia. El muntatge mostra com quatre titelles que formen part del repartiment habitual de la companyia El Chonchón interpreten la clàsica tragèdia "Romeo i Julieta" de William Shakespeare, un objectiu que les titelles assumeixen amb dignitat i que els titellaires respecten segons el que ells creuen que és l´essència tràgica de l´obra.

L´objectiu de la companyia, igual que "Juan Romeo y Julieta María" és aconseguir l´autonomia dels personatges per intentar que les titelles es diferencïin de ninots d´altres expressions artístiques. En els espectacles de la companyia El Chonchón sempre trobem latent la doble cerca del text per una banda i el que ens dicten les titelles per un altre, i enmig d´aquests dos conceptes ens trobem el que anomenem la potència teatral inesgotable de Shakespeare.

El Chonchón és una companyia de titelles argentina fundada al 1979 que ha adaptat a aquest gènere peces de Javier Villafañe, Roberto Espina, Federico García Lorca, William Shakespeare o Anton Txekhov, així com algunes peces d´autoria pròpia. Són veritables experts en el codi titellaire, des de la vessant lingüística fins a la gestual, i treballen fonamentalment amb titelles de guant. El Chonchón també ha fet projectes per televisió i vídeo. Han coordinat tallers d´animació de titelles a Xile, Argentina, Uruguai, Brasil, Espanya i els Estats Units.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...