18 de juliol 2010

VIII FESTIVAL SHAKESPEARE : MASSA SOROLL PER A SHAKESPEARE


DANI NEL.LO, CARME PORTACELI
DIUMENGE 18 DE JULIOL
22H
MÚSICA
SANTA MARIA
HORT DEL CAMPANER
CATALUNYA
ESTRENA
CO PRODUCCIÓ AMB LA FEI. FACTORIA ESCÈNICA INTERNACIONAL,S.L.

Creació: Dani Nel.lo
Dramatúrgia: Carme Portaceli
Composició i direcció musical: Dani Nel.lo
Arranjaments: Jordi Prats

Intèrprets,
Saxo tenor i baríton: Dani Nel.lo
Veu: Myriam Swanson
Saxo alt: Jordi Prat
Piano: Francisco Suarez
Contrabaix: Miquel Angel Cordero
Bateria: Anton Jarl

Cinc músics i una cantant a escena es deixen endur pels ritmes i melodies inspirades per textos de William Shakespeare. Yago i Aumerle conspiren en una taberna de Chinatown a San Francisco. Romeo i Antonio es consolen en la taula d´un club de jazz a Montparnasse mentre Venus versiona una cançó de Billie Holliday. Ofèlia castiga Mowbray a l´habitació d´un hotel al port de Marsella i tot plegat és "massa soroll per a Shakespeare".

Aquestes són algunes de les postals que sonen a ritme de jazz, blues i be bop. Una compilació de fragments de textos del gran dramaturg barrejats en un cocktail musical. Malediccions, promeses d´amor i de mort s´enreden enmig de saxos estripats i timbals eixordadors.

Carme Portaceli és llicenciada en Història de l´Art per la Universitat de Barcelona. Va entrar al Teatre Lliure l´any 1982 per treballar d´ajudant de direcció de Fabià Puigserver, també amb Lluís Pascual. Dóna classes de direcció i tallers d´interpretació a l´Institut del Teatre de Barcelona. És directora artística de la FEI (Factoria Escènica Internacional). En la seva trajectòria destaquen recentmen "Ricard II", "Así que pasen cinco años" i "Ante la Jubilación", entre d´altres.

Dani Nel.lo és saxofonista, autor, compositor i intèrpret. Va iniciar la seva carrera artística amb Los Rebeldes, amb els quals va editar 8 albums d´èxit i posteriorment va crear un nou projecte: Nel.lo y la banda del Zoco amb qui ha publicat "Derechito al Infierno" i "Crápula". Però el seu caràcter multidisciplinar l'ha vinculat a una gran varietat de projectes artístics. Des del 2003 treballa regularment amb Carme Portacelli com a compositor i director musical, amb qui ha participat en espectacles com "Quan la Nora va deixar el seu marit", "Fairy","Ricard II", "L'Auca del senyor Esteve", "Prometeu".

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...