27 de juny 2011

Oskaras Korsunovas inaugurarà el Festival Shakespeare

Una versió de la ‘Tempesta’ de la companyia lituana d’Oskaras Korsunovas inaugurarà la novena edició del Festival Shakespeare. Segons ha pogut saber Mataró Ràdio, es tracta de l’estrena d’un projecte que s’ha coproduït a través de la xarxa europea de certàmens dedicats a difondre l’obra del dramaturg britànic. Mataró va entrar per primera vegada en contacte amb aquesta xarxa el 2009, quan l’organització va assistir com a convidada al ‘National Shakespeare Festival’ a una trobada de directors que es va fer a la ciutat polonesa de Gdansk. El Shakespeare de Mataró està integrat en un circuit de festivals on hi ha certàmens de Polònia, Romania, Hongria o el Regne Unit. La xarxa permet treballar conjuntament, coproduir i acollir amb espectacles internacionals. Aquesta ‘tempesta’ que obrirà el Shakespeare és una mostra del seu funcionament.

La ‘Tempesta’ és una de les obres més místiques de William Shakespeare. Se centra en les relacions familiars i en la reconciliació i ho fa en un ambient envoltat de màgia. Com va fer al principi de la seva carrera, Shakespeare recórrer als éssers fantàstics per construir els seus personatges. La peça està considerada el testament literari del dramaturg i es creu que és l’última que va escriure. Es va estrenar per primera vegada el 1611. No és la primera vegada que es pot veure aquest tardà text del dramaturg al festival mataroní. L’any passat, la visió d’Irina Brook sobre aquesta peça, també, va inaugurar el festival a l’hort del Campaner.

Pel que fa a Oskaras Korsunovas, ja va fer una incursió al festival mataroní a l’edició de l’any passat, quan va portar al Teatre Monumental la versió més intransigent, cruel i explícita del mite de “Hamlet”. La peça es podrà veure al Teatre Monumental, l’escenari on es desenvoluparà la major part de la novena edició del festival.

publicat per
Cristina Salad
http://www.mataronoticies.cat
14 de juny de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...