20 de setembre 2013

Flotats tornarà al TNC com a actor i director en una temporada prolífica amb 21 muntatges




publicat per
13 de setembre de 2013

Un homenatge al Paral·lel alçarà el teló del debut com a director del centre de Xavier Albertí, que programarà Marivaux, Lorca, Pitarra i Tennessee Williams, entre altres

El fundador i primer director del Teatre Nacional de Catalunya (TNC),  Josep Maria Flotats, tornarà a la Sala Gran del teatre públic com a intèrpret recitant Salvador Espriu i com a director d''El joc de l'amor i de l'atzar', de Pierre de Marivaux, segons va anunciar ahir el nou director artístic del centre, Xavier Albertí, en la presentació del curs 2013-2014.

Flotats formarà part d'una programació prolífica de 21 títols que començarà a la sala principal amb 'Taxi... al TNC', sota la batuta del mateix Albertí. Serà un muntatge de varietats i de revistes musicals que revisarà el Paral·lel gloriós de la primera meitat del segle XX. Ni més ni menys que ¡120 actors! (entre ells els 76 que estaran presents al llarg de la temporada) pujaran a l'escenari del 2 al 6 d'octubre en un espectacle solidari. La recaptació anirà destinada a Apropa Cultura, una iniciativa que pretén eliminar les fronteres socials i econòmiques en l'accés del públic a l'oferta cultural. De fet, en aquest cas, cada espectador farà l'aportació que consideri oportuna. A més, el teatre públic reduirà el preu de les entrades un 25%.

Un altre dels muntatges destacats portarà la firma de Joan Ollé, que portarà a escena el text de Federico García Lorca 'Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores' també a la Sala Gran.

Carlota Subirós presentarà 'La rosa tatuada', de Tennessee Williams, i Josep Maria Miró farà doblet amb dues peces pròpies: 'Fum' i 'La dona que perdia tots els avions'.

Serafí Pitarra serà el nom rescatat de la tradició dramatúrgica en català, amb títols com 'Fills de Guifré el Pilós' (dirigit per Albertí); 'L'esquella de la torratxa' (a càrrec d'Egos Teatre) i 'El cantador' (amb direcció de Xicu Masó), entre altres.

La potent escena mexicana també estarà present amb la companyia més innovadora del país: Teatro Línea de Sombra, que va estrenar amb gran èxit a la recent Fira de Tàrrega 'Baños Roma'. A la Sala Petita del TNC portarà 'Amarillo'.

Albertí també dirigirà 'Terra de ningú', de Harold Pinter, i, ja de cara al festival Grec, 'L'eclipse', d'Alberto García Demestres i Paco Zarzoso, en una temporada que ha volgut aglutinar al voltant del concepte de "frontera", en tota la seva amplitud de significats, des dels identitaris als morals, sexuals, mentals o espirituals.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...