21 de juny 2014

M.U.R.S.


La Fura dels Baus

publicat per
http://grec.bcn.cat

Dades :Teatre
Data d'inici 
30/06
Data de finalització
05/07
Espai
Castell de Montjuïc
Horari
22 h
Durada
75 min
Preu
18€

Després de vint anys, en aquest 2014 d’aniversari, els sis creadors de La Fura dels Baus tornen a inventar conjuntament un espectacle revolucionari. Benvinguts a una experiència de futur pensada perquè pugueu jutjar el present des d’una perspectiva nova.
A partir de l’evocació de la població assetjada, La Fura ens proposa M.U.R.S., un experiment ciutadà, un espectacle instal·lació on el públic podrà interactuar lliurement només seguint criteris d’intel·ligència i eficiència. M.U.R.S. vol ser el primer smartshow de la història, un repte col·lectiu que instal·larà l’espectador en la vivència d’un món en què les premisses que hauran de governar les ciutats del futur seran explotades fins a les darreres conseqüències. Fins on serem lliures i capaços de dirigir i comprendre la nostra pròpia vida? Podrem distingir la veritat de la mentida? Podrem o sabrem revoltar-nos i sortir de tots els setges (comunicatius, tecnològics, polítics…) als quals potser ens veurem sotmesos?

Assessorats per dos prestigiosos centres universitaris, el departament d’Open Systems de la Universitat de Barcelona i la Universitat Rovira i Virgili, els components de La Fura dels Baus han treballat uns mesos al Futurelab de l’institut Ars Electronica de Linz (Àustria) i al Massachusetts Institute of Technology (MIT) per tal de desenvolupar els fonaments de l’smartshow amb què s’ha construït M.U.R.S.

Una coproducció del Grec 2014 Festival de Barcelona, Actividades Artísticas La Fura dels Baus, S.A. i Le Manège - Scène Nationale Mons - Maubeuge, en col·laboració amb la Direcció de Creativitat i Innovació de l'Institut de Cultura de Barcelona (Barcelona Lab) i Tricentenari BCN.

Per gaudir al màxim d'aquest espectacle, es recomanarà als espectadors que tinguin un smartphone que es descarreguin una app específica. Properament trobareu més informació en aquest web.

Amb el patrocini d'Ono

DIRECCIÓ ARTÍSTICA
Pep Gatell, Carlus Padrissa i Pera Tantiñà. Amb la col.laboració de Jürgen Müller
DIRECCIÓ I DRAMATÚRGIA
La Fura dels Baus, Marc Chornet
INTÈRPRETS
Javiera Gazitua, Juanjo Herrero, Diana Gadish, Lawrence Stanley, Laia Oliveras, Xabier Artieda, Blanca Pascual, Rosa Serra, Tatin Revenga.
DISSENY I PROGRAMACIÓ D’INTERACTIUS
Pelayo Méndez, Rafael Redondo
DISSENY I PRODUCCIÓ DE VÍDEO I MOTION GRAPHICS
Javier Pinto, Mathieu Félix, Federico González (Tigre Lab)
XARXES I CONNECTIVITAT
Iglor Soluciones audiovisuales, S.L.
PROGRAMACIÓ D’APP
Nacho Sánchez, David Romacho. Desenvolupada per Inqbarna
ASSESSORAMENT TÈCNIC EN ENGINYERIA DEL PROGRAMARI
Jordi Vilà
ESCENOGRAFIA
La Fura dels Baus, Irene Dobon, Pep Padrós (Anigami)
COMPOSICIÓ I DIRECCIÓ MUSICAL
La Fura dels Baus, Carles López
DISSENY D'IL·LUMINACIÓ
La Fura dels Baus, Pere Anglada
DISSENY DE SO / CONCEPCIÓ SONORA
La Fura dels Baus, Joan Oriol i Roura, Oriol Llistar
DIRECCIÓ D’ENREGISTRAMENTS VIDEOGRÀFICS
La Fura dels Baus, Tiger Lab, Xavi Correa, Yvan Argos
ENREGISTRAMENT D’IMATGES
Sara López, Nico Di Masso
DIRECCIÓ TÈCNICA
Kiku Martínez
DIRECCIÓ DE PRODUCCIÓ
Nadala Fernández
ASSISTÈNCIA A LA PRODUCCIÓ
Sergio Vega
COMUNICACIÓ

Adrià Cortadellas

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...