15 de setembre 2014

Temporada Alta porta a Girona i Salt 90 espectacles del millor teatre català i internacional



publicat per
6 de setembre de 2014
FeM Girona

90 espectacles, amb 26 estrenes absolutes i 27 coproduccions, es podran veure al Festival Temporada Alta de Girona i Salt entre el 3 d’octubre i el 8 de desembre. Una important aposta per la dansa, especial incidència en els artistes africans i un èmfasi en les produccions que combinen teatre i música són alguns dels trets de la programació.
Temporada Alta aixeca el teló el 3 d’octubre amb One-Hit Wonders de Sol Picó. El festival equilibra de nou la producció estrangera més rellevant amb l’estrena de noves produccions catalanes. 52 dels muntatges són d’autoria catalana, destacant les estrenes del nou “Terra Baixa” de Lluís Homar, “El President” dirigit per Carme Portacelli i la coproducció del nou muntatge de Josep Maria Pou, “Prendre Partit”, amb Joel Joan. Al Torneig de Dramatúrgia s’hi suma enguany una setmana dedicada a la trobada entre joves dramaturgs que debatran per la consolidació de l’autoria catalana i una nova experiència anomenada Llibràlegs, en la que diferents autors han elaborat textos que es recitaran a les biblioteques de la ciutat.
Els creadors internacionals més potents com Peter Brook, Luppa, Castellucci, Farbre o Martheler també vénen a Girona. En l’àmbit internacional, el director de Temporada Alta Salvador Sunyer hi ha inclòs les produccions espanyoles, remarcant les estrenes dels darrers espectacles d’Angélica Liddell o María Pagés. Es manté el cicle Connexió Iberoamèrica, que porta creadors que no han passat encara mai per Temporada Alta, com l’argentí Sergio Boris, l’uruguaià Sergio Blanco o la companyia mexicana Microscopía, al costat d’artistes ja coneguts del festival com la brasilera Chistiane Jatahy i els mexicans Lagartijas al Sol.

La programació inclou també musica, amb estrenes i presentacions de Dulce Pontes, Vetusta Morla, Adrià Puntí o Le Croupier; espectacles per al públic familiar; i una aposta més clara pel cinema.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...