01 d’octubre 2014

El teatre Cirvianum presenta la programació dels propers mesos


publicat per
25 de setembre de 2014

El passat dimarts la regidoria de Cultura de Torelló va presentar la programació del segon acte del Teatre Cirvianum. Núria Güell, regidora de Cultura, va destacar que "hem de reinventar-nos per aconseguir atreure el públic sense perdre la nostre filosofia.

El teatre torellonenc segueix celebrant els seu 20è aniversari i aquest divendres una festa a la sala noble de Can Parella servirà per commemorar aquests 20 anys. Es farà a partir de 2/4 de 9 del vespre i comptarà amb l'actuació del grup Aupa Quartet, que presentarà ?Strings on fire', i amb la participació dels grups locals Nou 69 Teatre i Xarxa Torelló. A més de les actuacions, es presentarà la temporada als assistents i es compartirà una copa de cava. El tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Torelló, Pep tines, va comentar el Teatre Cirvianum no només fa una programació professional, sinó que fa una funció social, "sense dir-nos centre d'arts escèniques d'Osona".

Des d'ara i fins Nadal, l'equipament cultural oferirà una completa i variada programació, amb espectacles teatrals, concerts de música i propostes escèniques per a tota la família. Tines va desglossar la programació d'aquests propers mesos, que té la novetat d'incloure produccions de diferents comunitats estatals, gràcies a l'ingrés del Cirvianum en el programa Platea de l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. En virtut d'aquest programa, es presentaran a Torelló diferents propostes teatrals molt interessants de les Illes, el País Valencià i Andalusia i en condicions econòmiques molt avantatjoses.


Pel que fa al teatre, hi ha propostes destacades com ?Per un sí o per un no' de Nathalie Sarraute, amb direcció de Ramon Simó i interpretada pel manlleuenc Lluís Soler i per Manel Barceló (17 d'octubre); també l'adaptació de ?Vània' d'Anton Txékhov de la companyia Les Antonietes, amb la torellonenca Mireia Illamola (29 de novembre); o l'èxit mallorquí ?Acorar', amb Toni Gomila (4 d'octubre); i encara la prestigiosa companyia malaguenya Espejo Negro, que amb els seus titelles representarà ?La venganza de Don Mendo' (8 de novembre). En l'apartat musical destaca el concert de Mishima, presentant ?L'ànsia que cura' (11 d'octubre); i el concert ?Carles Cases diu Llach', amb el músic Carles Cases i l'orquestra de cambra Terrassa 48 (25 d'octubre). No hi faltarà la programació nadalenca amb el tradicional Concert de Nadal i els Pastorets, ni la 32ena edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya (14-23 de novembre). I així fins a una quinzena de propostes que completaran una temporada de tardor variada, interessant i de gran qualitat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...