15 d’octubre 2014

Els Pastorets de Berga engeguen motors amb assajos al Centre Cívic en comptes del Teatre



publicat per
http://www.naciodigital.cat
14 octubre de 2014

En comptes d'assajar al Teatre Municipal, aquest any els Pastorets ho faran al Centre Cívic de la capital berguedana per estalviar despeses, sobretot de calefacció
Ja s'han establert els cinc dies d'actuació

foto : Representació dels Pastorets de Berga Foto: La Farsa

L'Agrupació Teatral la Farsa no deixa lloc al descans i, després de la representació de Diner (molt) negre aquest passat cap de setmana, ja ha començat a posar fil i agulla a la nova edició dels Pastorets de Serafí Pitarra.
Segons ha explicat el coordinador i membre de la junta de la Farsa, Xavi Torrabadella, els assajos començaran el proper divendres 24 d'octubre amb una remodelació dels papers i de les persones que antigament els intepretaven. Això és així, després que l'any passat es retiressin alguns dels membres que més temps feia que actuaven als Pastorets: “Provocarà bastant rebombori dintre del repartiment i hi haurà pocs papers en què no hi hagi novetats d'actors”.
No obstant això, ha indicat que encara s'han de fer diveses reunions per acabar de decidir com s'estructurarà el nou repartiment, així com traslladar els canvis al conjunt d'actors, que ha precisat que, en total, superen els 140.
El que sí que ja està decidit, ha explicat, és el calendari definitiu de les actuacions, que s'ha pactat amb l'Ajuntament de Berga i les diferents regidories perquè no coincideixi amb altres activitats nadalenques com, per exemple, els pastorets infantils de Colònies a Borredà.
“Ens hem posat d'acord per tal de no xafar activitats” però, com sempre, ha afirmat, el 'Bressol de Jesús' de Serafí Pitarra s'interpretarà al Teatre Municipal de Berga el dia de Nadal, de Sant Esteve i l'1 de gener. Les dues darreres representacions, “les més variables” segons Torrabadella, seran el diumenge 4 de gener i el següent diumenge 11. Pel que fa als horaris, totes les actuacions seran a les 17.30 hores de la tarda, excepte la del 25 de desembre, que es farà a les 22.00.

Assajos al Centre Cívic
Una de les novetats d'enguany és el canvi d'ubicació dels assajos dels Pastorets. En comptes de ser al mateix Teatre, el local d'assaig es traslladarà al Centre Cívic de Berga.
Segons Torrabadella, això es va decidir el juliol en una reunió amb l'Ajuntament, on es van valorar els inconvenients i gran despesa econòmica -sobretot de calefacció- que suposava seguir assajant al Teatre.

Els Pastorets de Serafí Pitarra van començar-se a interpretar a Berga el 1900. Des de llavors, i exceptuant els tres Nadals en guerra, s'han representat interrumpudament a la capital berguedana.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...