16 de gener 2015

Més de 10.000 assistents a la desena de pessebres vivents i pastorets representats per Nadal al Penedès



publicat per
http://lafura.cat
15 de gener de 2015
Vegueria Penedès

Per Nadal, tot es torna tradicional. I un dels exponents n’és l’alta afluència que tenen els nombrosos pessebres vivents i Pastorets que es representen al Penedès. Més de 10.000 persones van desfilar per almenys una de les actuacions teatrals per excel·lència que es fan en deu municipis diferents. Amb les Gunyoles al capdavant.
El més nombrós és el pessebre vivent parlat de les Gunyoles, que en la seva 38a edició ha superat les 3.600 persones de públic, un 20% més de les 3.000 habituals. El dia més concorregut, dels set que es va representar, va ser el 28 de desembre, quan va caldre fer quatre representacions, seguit dels diumenges 26 de desembre i 4 de gener. Els nous espais d’aparcament habilitats van evitar els embussos de l’any passat.
El pessebre vinent parlat que organitzava per 25è any a Sant Pere de Ribes El Xulius, i que és itinerant, ha consolidat els 2.000 assistents de l’any passat, després d’uns anys de tendència alcista. Per Sant Esteve, amb més de 600 persones de públic, va ser el dia àlgid, seguit de prop pel diumenge 28. Enguany es feia a la masia del Clot dels Frares i recinte de l’Autòdrom.
A Vilanova, per Nadal és tradició la representació tant dels Pastorets com del pessebre vivent. Els Pastorets es venen fent ininterrompudament des de 1978 al Círcol Catòlic, amb la participació de 168 persones entre actors, actrius, músics i tècnics. I enguany, en set dies de representacions, hi va haver 1.200 persones de públic: 171 de mitjana, per sobre de les 155 de l’any passat, quan n’hi van passar 1.400 en nou actuacions.
Pel que fa al pessebre vivent, és una iniciativa de l’Esplai de la Geltrú, que es fa la nit de Nadal, pels voltants del castell de la Geltrú en acabar la missa del Gall, i que aplega unes 500 persones de públic, entre els que surten d’ofici i els que hi acudeixen expressament. Fa una quarantena d’anys que es representa, alguns anys parlat (com al 2014), hi prenen part més de 30 actors i actrius, i cada any té un tema de fons: enguany, al·legòric al procés electoral.
Canyelles va fer les dues úniques representacions del seu 8è pessebre vivent el cap de setmana de vigílies de Nadal, i entre dissabte i diumenge les actuacions pels carrers del poble van rebre més de 900 visites. Hi van prendre part 200 figurants, tots veïns del municipi, i s’hi van ambientar i decorar nou quadres.
Unes 500 persones, majoritàriament veïns del poble, van desfilar pel pessebre vivent de Sant Pere de Riudebitlles, consistent en 25 quadres principalment en portals de les cases al Barri Vell, amb 150 figurants. Es va fer la vigília de Nadal a la tarda.
També es van acostar quasi 500 persones al pessebre vivent de Torrelavit, el dia de Nadal.
A Bellvei, la representació del 25è pessebre vivent infantil a la plaça Catalunya va ser el 5 de gener, amb 25 figurants i un centenar de persones de públic.
També hi va haver pessebres vivents a Cunit (5 de gener a la tarda, a la plaça Catalunya) i a per vuitè any a Ca l’Avi (26 i 28 de desembre a la tarda, i parlat).

D'altra banda, un cop passat festes, el dia 18 comencen les representacions dels Pastorets del Vendrell, al Teatre Àngel Guimerà, amb actuacions a les 5 de la tarda dels propers quatre diumenges, amb 18 quadres i més de 150 participants.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...