20 de febrer 2015

Un 'Tirant lo Blanc' molt humà amb "problemes emocionals" irromp a la Sala Tallers del TNC


publicat per
18 de febrer de 2015

La ITNC Jove Companyia revisa aquest clàssic dirigit per Pere Planella

Planella ha explicat que han fet un 'Tirant lo Blanc' en el qual intenten que els espectadors joves d'avui gaudeixin amb un text "molt divertit ple d'aventures perquè tracta sobre batalles i amor". El director del muntatge espera que això serveixi perquè els joves adolescents s'interessin per aquesta obra i llegeixin aquest llibre present en els plans d'educació. De fet, 'Tirant lo Blanc' s'inclou en el projecte educatiu del TNC i compta amb funcions escolars entre setmana.

En aquest context, Planella ha dit que 'Tirant lo Blanc' és un llibre ple d'erotisme i aquest fet no s'ha amagat. "Hem triat els episodis amorosos que és quan Tirant està a Constantinopla i pot enganxar molt bé amb els adolescents". El director ha considerat que "és clau que a partir d'aquestes aventures amoroses es connecti amb un clàssic". També està molt present en l'espectacle la recreació de les batalles i les estratègies bèl·liques de Tirant lo Blanc.

La Jove Companyia del Teatre Nacional

La ITNC-Jove Companyia del Teatre Nacional va néixer la temporada passada gràcies a la complicitat entre el TNC i l'Institut del Teatre per tal d'investigar i sistematitzar els codis interpretatius d'un actor "clàssic" català. En la seva primera edició, la temporada 2013/2014, es va presentar 'El cantador', de Serafí Pitarra, amb direcció de Xicu Masó, del 2 al 13 d'abril de 2014 a la Sala Tallers. Aquest és un projecte de formació acadèmica per a postgraduats de l'Institut del Teatre amb "la voluntat de proporcionar a joves actors noves eines d'especialització que els permetin treballar amb major qualitat i rigor el nostre patrimoni dramatúrgic".

En aquest espectacle, Enric Cambray és l'encarregat de posar-se a la pell de Tirant lo Blanc. L'acompanyen en el repartiment: Mar Casas, Laura Fité, Laura Pau, Jèssica Pérez, Mònica Portillo, Magda Puig, Lola Sans i Marta Tricuera.

Teatres en xarxa


Després del seu pas a la Sala Tallers fins el 29 de març, l'espectacle farà gira per diferents municipis, a partir de la iniciativa Teatres en xarxa que està format per sis equipaments: el Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca; el Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès; el Teatre Can Masallera de Sant Boi de Llobregat; e Teatre Despí de Sant Joan Despí; el Teatre Auditori del Mercat Vell de Ripollet i el Teatre Clavé de Tordera. "Els espectacles l'important és que es facin el màxim possible perquè aquests actors joves tinguin un alt nombre de representacions", ha remarcat Planella, qui ha celebrat aquesta iniciativa.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...