23 de març 2015

Albertí, Reixach i Pasqual es planten. El Canal segueix encallat



publicat per
by Albert G.

Segueix el culebrot d'El Canal, el futur centre d'arts escèniques de Catalunya Ubicat a Salt (Girona).  Quan per fi els polítics s'havien posat d'acord i havien decidit quants diners hi posarien, i com nominarien a un director (un concurs públic amb un comitè d'experts que avaluarien els candidats) ara van els experts i es neguen a emetre un veredicte. La raó: els diners.

Si senyor, els diner de nou ens impedeixen utilitzar una infraestructura que ha costat 2,7 milions d'Euros i que ha de convertir Catalunya en el capdavantera en la producció, exhibició, i difusió d'arts escèniques. La raó principal és que el pressupost assignat per Ajuntament de Girona, Salt i la Diputació no és l'adequat per l'infraestructura. El pressupost assignat és de 320.000€ a raó de 160.00€ de la Diputació de Girona, 100.000€ de l'ajuntament de Salt i 60.000€ de l'ajuntament de Girona. I encara falta una aportació de la Generalitat que no ha decidit quant hi aportarà (si és que hi acaba aportat alguna cosa)

El comitè d'experts està format per professional de reconegut prestigi i amb ampli coneixement del que costa dirigir una infraestructura cultural amb un pressupost limitat, reduït i minvant. Xavier Albertí dirigeix el Teatre Nacional de Catalunya, que l'any passat va tenir un pressupost de 9,7 Milions d'Euros.  Lluís Pasqual dirigeix el teatre lliure, amb un pressupost de 7,7 Milions d'Euros. i Domènec Reixach està a càrrec del Flamant Theâtre de l'Archipel de Perpinyà amb un pressupost de 10 milions d'Euros. Com podeu veure Grans monstres de la producció i exhibició que disten molt del petit o gran Centre d'arts escèniques que vol ser El Canal (o que intenta ser)

Potser podríem pensar que aquest comité d'expert, ha ordit aquest pla per collar a la Generalitat i obligar-la a decidir-se i dir una xifra. Però deixem aquest tema per amics de les conspiracions i centrem-nos en la  decisió que ha pres la generalitat per desencallar el conflicte: fer fora els experts i nomenar a un altre comitè que avaluï de nou als candidats i encolomi el marró a un dels candidats per tancar el tema definitivament.

O no.


Perquè qui els assegura aquest nou comitè a la generalitat i a mi mateix com a contribuent i a mi, espectador ansiós de nous espais de creació, que el candidat escollit no els farà botifarra un cop escollit adduint els mateixos arguments que han utilitzat els grans noms de l'escena Catalana?

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...