28 de març 2015

La Passió de La Cava surt al carrer amb la Setmana Santa



publicat per
23 de març de 2015

Les representacions d’enguany, totes a l’aire lliure, es faran aquest cap de setmana, 28 i 29 de març, a les 20h al carrer Major i plaça Mossén Gabriel Zapater, i el 3 d’abril a les 21.30h abans de la processó del Divendres Sant. 23/03/2015L’Ajuntament de Deltebre i l’Associació ‘La Passió de la Cava’ es troben ultimant els detalls organitzatius de les representacions d’aquest 2015 que es duran a terme al carrer. Amb més de mig segle de vida la Passió, un enorme treball escènic, d’apropament i exploració als fets històrics de la vida, passió i mort de Jesucrist, ja va tenir escenificació a l’aire lliure el 2011 i 2012 i ara enguany es repeteix l’experiència a causa del tancament del saló parroquial Sant Miquel. Segons paraules del director i president de l’Associació ‘La Passió de la Cava’ Domingo Bertomeu “hi ha hagut un redisseny de l’obra amb la intenció de fer-la encara més propera, volem que el públic la visqui des de dins, que se senti part de la història”.
Per al regidor de Cultura de l’Ajuntament de Deltebre, Joan Alginet, “ la Passió és un dels esdeveniments culturals més importants del municipi i amb més tradició ja que es porta representant des del 1956” mentre afegia “l’escenificació al carrer pot donar-li un aire molt més proper” .

Basada en el text castellà de la Divina Tragedia de Jose Julio Martinez i adaptada al català col.loquial per Josep Marin, la Passió de La Cava es porta representant de forma intermitent des del 1956 al saló parroquial i des de fa quatre anys inclou una escenificació a l’aire lliure . La Passió de La Cava consta de 25 quadres i d’un total de 91 personatges, als quals donen vida 80 actors.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...