04 de juny 2015

Moisès Maicas tanca el cicle Fet a Mataró amb l'estrena de 'Psicosi de les 4.48'


publicat per
3 de juny de 2015
Cristina Salad

El director teatral mataroní Moisès Maicas tanca aquest vespre la temporada del cicle Fet A Mataró amb el muntatge ‘Psicosi de les 4.48’. Un monòleg de la dramaturga britànica Sarah Kane que explora la part més oculta de la ment. Un text escrit en un moment en el que l’autora patia una profunda depressió. Segons el director teatral es tracta d’una obra amb un gran lirisme, obra d’una autora com Sarah Kane que ha tingut una gran influència en la dramatúrgia contemporània. Per Moisès Maicas, el monòleg que interpreta Anna Alarcón transporta a l’univers de la dramaturga britànica i a la sensibilitat amb la que s’expressava a la seva obra.

Durant la intervenció que ha fet al magazine matinal Viu la Vida, Moisès Maicas, ha explicat que la principal dificultat a l’hora de dirigir ‘Psicosi 4.48’ és no confondre la realitat amb la ficció, és a dir, no barrejar l’obra de Sarah Kane amb la seva biografia més personal. Tot i que, diu, és inevitable vincular-ho després del tràgic final de l’autora del text.

Anna Alarcón es posa a la pell del personatge protagonista de ‘Psicosi 4.48’. Un repte important per a l’actriu que es submergeix absolutament en el seu personatge. Un repte que, afirma el director Moisès Maicas, no deixa indiferent. Especialment perquè la creació escènica d’aquesta peça no és senzilla.


‘Psicosi 4.48’ s’estrena aquest vespre a les 21h a AKA perruquers i es repetirà demà i divendres. El muntatge tanca la temporada del cicle Fet a Mataró. Un cicle que va començar el seu pare Carles Maicas amb ‘Medea’ el passat mes de gener.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...