15 de setembre 2015

Roger Pera i Mingo Ràfols donen vida a Van Gogh i Gauguin en un musical al Teatre del Raval



publicat per
10 de setembre de  2015

El Teatre del Raval obre temporada amb un musical d’autoria pròpia, catalana i contemporània, dels autors i dramaturgs Roc i Joan Olivé. Vols veure’n les primeres imatges?

Amb música d’un dels dos cosins i autors, el Joan, l’obra Van Gogh, el musical comptarà amb Roger Pera donant vida al pintor impressionista protagonista i escortat per Mingo Ràfols, en el paper de Gauguin. Tanca el repartiment un tercer actor, Miquel Malirach, com a Úrsula Layer, la prostituta que fa ballar el cap i el cor de Van Gogh. Els creadors confessen que han posat un home interpretant aquest personatge inspirant-se en el grup britànic d’humoristes Monty Python, donant-li un punt esperpèntic i humorístic. Per la música, han escollit un tercet de guitarra acústica, guitarra elèctrica i violí per donar-li un toc pop-rock, fugint del piano habitual dels musicals. El violí, a més, li dóna el punt d’emoció necessari, també.

El musical-sitcom es situa a la petita localitat francesa d’Arlés, on conviuen els dos artistes, i en la que Van Gogh s’enamora d’una prostituta que, al seu torn, està interessada en “ser pintada i fornicada” per Gauguin, que es troba en un moment de poca inspiració i només somia en marxar a Tahití, a pintar indígenes nues. La comèdia relata els intents del pintor neerlandès de seduir a l’Úrsula, amb l’ajuda del seu amic: el gira-sol Robert.

L’obra vol ser “un divertimento”, a l’estil de La extraña pareja i Plats Bruts i, si bé és cert que Van Gogh i Gauguin van conviure durant dos mesos, en 1888, al poble de la Provença, els autors no s’han cenyit a la realitat i han fet la seva pròpia versió de la història: “De fet, tampoc està assegurat que Van Gogh anés pel món cantant”, fan broma.
VAN GOGH, EL MUSICAL

+ info
Del 12 de setembre de 2015 al 1 de novembre de 2015.
Teatre del Raval
Van Gogh, el musical és una comèdia de situació al més pur estil La extraña pareja o Plats bruts. Un repàs a la vida d’en Vincent Van Gogh explicada de la manera més boja i gamberra possible, passant per Holanda, París, Arlés o el sanatori Saint-Rémy-de-Provence i fins el dia de la seva mort, el 29 de juliol de 1890, ara fa 125 anys.
SINOPSI
En ple segle XIX, en un petit poble francès anomenat Arlés viuen dos grans pintors impressionistes, en Vincent Van Gogh i en Paul Gauguin. Varen viure junts durant dos mesos l’any 1888. Durant aquests dos mesos de convivència, en Van Gogh s’enamorarà d’una prostituta d’Arlés que es deia Úrsula Layer, el màxim desig de la qual era ser pintada i fornicada, o viceversa, pel gran pintor impressionista Paul Gauguin, que justament estava passant una etapa poc inspirada. El simple fet d’imaginar-se pintant una prostituta rural i poc amant de la depilació no l’ajudava massa a sortir de la seva apatia pictòrica. El desig de Paul Gauguin era fugir a Tahití a pintar indígenes nues. En Vincent Van Gogh, per la seva part, intentà seduir l’Úrsula i demanà consell al seu amic Robert, un girasol amb molt poc a dir; o potser no? Com aconseguirà Vincent Van Gogh l’amor de l’Úrsula Layer? Amb un autoretrat? O cantant una bona cançó…Doncs això és un musical.


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...