22 de novembre 2015

Rhum avui al Monumental



publicat per
http://culturamataro.cat
foto : Josep Aznar

Martí Torras dirigeix aquest espectacle dedicat a la memòria de Joan Montanyès Martínez, 'Monti'.

Rhum no hi és. La seva companyia fa anys que no treballa i ningú els crida per anar a fer un bolo. Però un dia, al magatzem de Rhum & Cia reben una trucada inesperada... Hi ha bolo, sí... d’un dia per l’altre. Tots els membres de la companyia es mobilitzen: treuen la pols dels instruments i les arnes dels vestits i assagen l’espectacle que els va fer famosos. Però hi ha un gran problema: Rhum ha desaparegut. Hi ha dos carablanques, i cap august, i és sabut que sense august no hi ha espectacle de pallassos. Un dels dos haurà de deixar de ser llest i començar a fer de Rhum.

Enrico Jacinto Sprocanim, Rhum, va ser un gran pallasso de la primera meitat del segle XX, amb una comicitat excepcional i una habilitat fora del normal per improvisar i crear números, esquetxos i paròdies. Al mateix temps, però, era una persona turmentada.
Rhum és un homenatge a un dels oficis més generosos i entranyables dins les arts escèniques: fer riure el públic. Un ofici que, entre altres virtuts, té la de voler aportar optimisme, esperança i felicitat a les persones. Rhum és un espectacle tendre, humà i cínic, per gaudir-ne i per riure. No té moralina, però deixa una petita porta oberta a la reflexió personal de l’espectador al voltant d'aquest apassionant i meravellós ofici del pallasso.

Dramatúrgia: Joan Montanyès 'Monti' i Martí Torras
Direcció: Martí Torras
Intèrprets: Jordi Martínez, Joan Arqué, Roger Julià, Pep Pascual i Guillem Albà
Vestuari: Rosa Solé
Escenografia: Sarah Bernardy
Il·luminació: Quico Gutíerrez
So: Ramon Ciércoles
Cap tècnic: Xavi Xipell
Fotografies: Josep Aznar
Direcció de producció: Carles Manrique
Producció executiva: Xavi Ribalaygua
Producció: Grec 2014 Festival de Barcelona, Velvet Events
Organitza: Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Diumenge 22 de novembre
19 h
Teatre Monumental
17 euros platea / 14 euros amfiteatre

https://entradesculturamataro.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...