23 de juny 2019

El Poesia i + impregnarà el Maresme de música i lletres




Entre el 5 i el 15 de juliol, els municipis maresmencs de Canet de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar, Doscrius i Caldes d’Estrac acullen el Poesia i +, el festival organitzat per la Fundació Palau que impregnarà els carrers de creacions poètiques artístiques i contemporànies.

La catorzena edició del festival compta amb caps de cartell de la talla de Pascal Comelade i Enric Casasses, Pau Riba i l’Orquestra Fireluche o Albert Pla, però aposta també pel talent de joves artistes com Tarta Relena o Rodrigo Cuevas. A més, la fusió de poesia i música guanya protagonisme de la mà de Vladivostok, el grup format per la poeta Maria Cabrera i la pianista Irene Fontdevila, o les propostes d’Anna Pantinat, Blanca Llum Vidal i Sara Fontán. Artistes de la talla de Sílvia Bel, Ivette Nadal i Caïm Riba, Pau Vallvé o Clara Peya, que presenta el seu nou treball, Estómac, també trepitjaran els escenaris del Poesia i +.

El Poesia i + d’enguany també presenta propostes interdisciplinàries com l’acció-instal·lació de l’artista Carlos Bunga, que uneix música, dansa i poesia, o Pía Sommer, poeta, artista i experimentadora sonora que combina la recitació, el cant i la performance. Joan Brossa també serà present en el festival en la instal·lació de No em va fer Joan Brossa de cabosanroque o amb A de BrossA, una proposta perquè els més petits es puguin apropar a l’univers del poeta català.

Enguany l’occità s’incorpora per primera vegada a la Nit de Poetes, dedicada tradicionalment només a autors en català. Aquest acte central del festival comptarà amb tres poetes que refan la tradició per construir una veu pròpia: Anna Gual, Andreu Subirats i Aurèlia Lassaque. La poesia serà més a flor de pell que mai, i és que els tatuatges són la imatge d’aquest Poesia i +. Un homenatge a la intimitat i al compromís que cadascú té amb si mateix cap a la poesia.

+ info

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...