20 d’agost 2019

El cartell del TA19




El cartell del TA19

Els cartells de les successives edicions del festival Temporada Alta són un reclam molt potent, i també permeten observar el caràcter polifacètic de molts dels seus autors i la relació que tenen amb les arts escèniques, el teatre i la performance. L’autor del cartell d’enguany, Jordi Colomer (Barcelona, 1962) n’és un bon exemple, sobretot quan parla de la noció de “teatre expandit”. “En la meva obra en vídeo hi ha un primer moment en que tot succeeix en espais tancats i platós, i en el moment en que surto a l’espai públic, progressivament els actors són la gent que viu a la ciutat”, afirma Jordi Colomer. “En l’espai públic hi ha tots els elements teatrals: l’escenografia és la ciutat, els actors són els habitants i si hi ha una ficció, moltes vegades és improvisada. El sistema del teatre el traduïm quotidianament a tota la nostra organització de l’espai”, subratlla.

Els protagonistes del cartell de Jordi Colomer són els actors Guillem Barbosa i Laura Weissmahr. Apareixen com dos gegants damunt les característiques reproduccions d’edificis de la seva obra, una alteració que per a l’artista reflecteix com la realitat està també “distorsionada”.  “Una de les referències que vaig donar al Guillem i la Laura va ser el Karl Valentin, és un personatge que sempre m’ha interessat moltíssim, perquè és una barreja del que és teatral, el dadaisme i l’absurd i m’agrada molt el gest grotesc de la ganyota, el personatge caricaturesc que interpreta la Laura”, diu l’artista.

Jordi Colomer ha treballat amb Laura Weissmahr en diversos projectes en els últims anys, entre els quals hi ha el que va presentar al pavelló espanyol de la Biennal de Venècia d’art el 2017 i l’última Manifesta. Laura Weissmahr té la seva pròpia companyia i forma part del repartiment de la pel·lícula d’Elena Martín Julia ist. Pel que fa a Guillem Barbosa, al marge del seu vessant a com a performer, va participar en el muntatge d’El chico de la última fila protagonitzat per Sergi López. Tots dos van coincidir en l’obra Wohnwagen.

+ info

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...