26 de juny 2020

Veus d'ahir i avui en la temporada 2020-21 del TNC



El TNC, que es prepara per acollir les obres del Festival Grec, ha presentat les primeres obres de la seva pròxima temporada 2020-21. Xavier Albertí s’acomiada com a director del centre amb una temporada amb autors com Tenesee Williams amb ‘La nit de la iguana’ i Lluïsa Cunillé amb ‘L’emperadriu del Paral·lel’, la seva nova obra; Santiago Rusiñol amb ‘L’heroi’ i Josep Maria de Sagarra amb ‘Galatea’ . Entre els muntatges d’aquesta temporada cancel·lats per la Covid-19 que es recuperen destaca ‘Solitud’, de Caterina Albert.

El ‘Decameró’, una obra creada per diferents equips d’actors, creadors i directors inaugurarà el nou curs l’1 d’octubre a la Sala Petita. Serà un homenatge al 50è aniversari del film de Pier Paolo Pasolini ‘El Decameró’, inspirat al seu torn en el llibre en què Bocaccio narrava les històries eròtiques que uns joves s’explicaven en una casa on s’havien refugiat fugint de la pesta bubònica. Comptarà amb textos escrits per a l’ocasió i altres de preexistents firmats per Davide Carnevali, Narcís Comadira, Dimitris Dimitriadis, Najat El Hachmi, Gregorio Luri, Marta Marín-Dòmine, Cristina Morales, Valère Novarina, Josep M.Benet i Jornet i amb la participació d’artistes com Perejaume.

La mordacitat de Santiago Rusiñol (1861-1931) tornarà al TNC amb ‘L’heroi’, una obra antibel·licista sobre el desastre de la guerra colonial a les Filipines. Lurdes Barba la dirigirà a la Sala Gran a partir del 3 de desembre. En el repartiment figuren Manel Barceló, Javier Beltrán, Georgina Latre, Miquel Malirach, David Marcé, Joan Negrié, Albert Prat, Ferran Rañé, Rosa Renom, Mima Riera, Albert Salazar i Albert Tallet.

Els fantasmes de la guerra deixaran pas a altres fantasmes més íntims a ‘La nit de la iguana’  amb Nora Navas i Joan Carreras com a protagonistes, dirigida per Carlota Subirós, que la temporada passada ja va treballar amb Navas al Lliure a ‘El quadern daurat’. El muntatge pujarà a la Sala Gran al febrer.

I una de les obres més personals de Josep Maria de Sagarra, ‘Galatea’, serà revisada pel mallorquí Rafel Duran. La visió de l’autor sobre l’Europa de postguerra estrenada al Teatre Victòria el 1948 serà interpretada a la Sala Petita, a partir de xxx  per Anna Azcona, Roger Casamajor, Borja Espinosa, Pep Ferrer, Francesc Garrido, Míriam Iscla, Jordi Llovet, Carol Muakuku.

+ info – publicat per
Marta Cervera
elperiodico.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...