03 d’agost 2021

Palamós acull la 5a edició del festival Amb So de Cobla

 


Els concerts se celebraran entre el 3 i el 7 d’agost a la plaça Josep Sarquella
 
Els artistes convidats en el festival –Quartet Mèlt, Nakany Kanté, Guillem Roma, Paula Grande i Anna Ferrer– són tota una declaració d’intencions. La demostració que la sonoritat de la cobla invita a crear un ampli ventall de registres i formats musicals. El festival s’ha implicat en la celebració de l’Any Manuel Cubeles, i també inclou la celebració del 21è concert de la Costa Brava Memorial Ricard Viladesau, amb la participació de les cobles Els Montgrins i La Principal de la Bisbal.
 
Amb So de Cobla trencarà el gel amb l’actuació del Quartet Mèlt, conjunt vocal barceloní, i la Cobla Contemporània de Barcelona, que oferiran un repertori –arranjat per Jordi Molina– que s’endinsarà en el gènere del musical. Una altra proposta trencadora serà la presentada per Anna Ferrer i Paula amb Vega, el segon disc produït pel projecte Càntut, que utilitza cançons populars per reflexionar sobre el rol de les dones en els últims.
 
La Fira Mediterrània de Manresa i el festival Amb so de Cobla han coproduït el concert de Nakany Kanté, un diàleg entre la sonoritat africana (balàfon, veu i percussió) amb els instruments de la cobla (tenora, tible, fiscorn). El darrer treball de Kanté, De Conakry a Barcelona, ha estat reconegut com uns dels millors discos de world music del 2020. En una línia semblant, la d’apropar el so de la cobla a la música pop, el cantautor osonenc Guillem Roma estrenarà col·laboració amb la Cobla Marinada.
 
El festival també s’ha volgut afegir als actes de l’Any Manuel Cubeles (1920-2017), en commemoració del centenari del naixement del coreògraf. Ho farà amb una proposta doble: el concert de la Cobla de Cambra de Catalunya, que presentarà el treball Les músiques dels ballets de Manuel Cubeles, dijous 5 d’agost, i l’endemà, l’espectacle musical i coreogràfic La difícil senzillesa, a càrrec de l’Esbart Marboleny.
 
En el vessant més tradicional, el festival oferirà les actuacions de l’Energia Cobla de Palafrugell, que també estrena repertori, i l’esmentat 21è Concert de la Costa Brava. L’accés a tots els concerts requerirà d’una invitació prèvia i del compliment de les mesures de prevenció vigents.
 
Amb So de Cobla és un festival impulsat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós, organitzat pel Departament de Cultura i l’Ajuntament de Palamós, i que compta amb la col·laboració de la Confederació Sardanista de Catalunya i la Diputació de Girona.
 
+ info – publicat per
www.tornaveu.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...