17 d’agost 2021

Tortosa s'exhibirà amb força com a Ciutat Gegantera 2021 malgrat la pandèmia


Entre el 17 i el 19 de setembre la ciutat acollirà actes relacionats amb el món geganter i de promoció de la cultura popular
 
La Colla Gegantera de Tortosa i l’Associació Cultural de Ferreries Llampec Nois escalfen motors per a la gran exhibició del cap de setmana del 17 al 19 de setembre, en què la ciutat farà gala del títol de Ciutat Gegantera 2021, títol que concedeix des del 1985 l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) a una ciutat, que durant un any ha estat el cap i casal del món geganter català. Aquest títol comporta l’organització de diferents activitats relacionades amb el món geganter i de promoció de la cultura popular, així com la custòdia dels gegants de l’Agrupació, en Treball i la Cultura, els gegants representatius de Catalunya, fins a la proclamació de la següent Ciutat Gegantera.
 
A Tortosa la festa arrencarà divendres 17 a les 18 h amb una trobada de colles locals amb les seves figures i bestiari, que després de passejar per alguns carrers, seran rebudes al parc Teodor González, on es farà la plantada de figures i el ball de l’Àliga. Dissabte arrencarà al matí amb el pregó institucional de la ciutat gegantera i el ball protocol·lari de l’Àliga de Tortosa, amb una sortida de la Cort de Bèsties que passejaran fins al parc Teodor González. Allà s’inaugurarà el monument commemoratiu de la 33a Ciutat Gegantera de Catalunya.
 
Ja a la tarda, a les 17:45 h i al mateix parc hi haurà la rebuda dels Gegants de l’Associació de Colles Geganteres, en Treball i Na Cultura. I després es rebran les colles de Sant Climent, Castellbisbal i Casablanca, que faran balls. Al vespre serà el moment d’un concert de música tradicional del mestre Moreira, i a les 21 h, concert d’havaneres a càrrec d’Arrels dels Ports. En acabar, concentració de colles de diables amb bestiari de foc, balls i música. I a la mitjanit, concert d’Elma.
 
Diumenge, el darrer dia de la trobada, arrencarà al mateix parc amb una rebuda de les colles inscrites, amb exhibició i ball de les colles participants. I a migdia es farà l’espectacle central, acte de traspàs i rebuda del títol de Ciutat Gegantera. A les 13:00 h un ball de tancament posarà punt final al cap de setmana geganter.
 
+ info – publicat per
tornaveu.cat

 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...