10 d’agost 2006

El Festival Shakespeare de Santa Susanna tindrà l'any que ve companyia pròpia

2 agost 2006
Santa Susanna
Després d'una quarta edició de contenció del Festival Shakespeare de Santa Susanna, el director Paco Azorín ha confirmat que l'any vinent es crearà una companyia per representar un drama de l'autor britànic i un muntatge familiar. Representaran un drama històric cada dos dies. El certamen, que dóna prestigi a la població turística del Maresme, perillava pels deutes que arrossegava de les tres edicions anteriors. Ara, el festival pot renovar el compromís amb la creació i Shakespeare.
En comptes dels 650.000 euros de la tercera edició, l'organització del festival ha hagut de construir un cartell amb 452.000 euros. L'ocupació total ha estat d'un 80 per cent. Azorín va celebrar l'èxit de públic, tot i admetre que ha estat l'any amb el cartell menys brillant. Probablement, el cas més sonat, que pot acabar als tribunals, és la coproducció amb Rumortunes de Javier W. Gurruchaga, que mentre al juny confirmaven en roda de premsa un espectacle en què es feia una hipòtesi que Cervantes i Shakespeare van ser una mateixa persona (Ser o no Cer...vantes), dos dies abans de l'estrena es desdeien i improvisaven un repertori aprofitant el subtítol Bailando con Shakespeare. Azorín comenta enfadat que «no li pensem pagar», i no descarta anar a judici.
El director reconeix que s'ha programat un cartell «més modest» per aconseguir ser sostenibles. No va ser un problema d'oferta del mercat: «Quan tu vas al super tens quatre tipus d'oli i tries segons la butxaca», comenta explícit. El canvi serà radical en la cinquena edició. Per primer cop, hi haurà una companyia que alternarà representacions d'espectacles per a adults i farà dues sessions els caps de setmana per al públic familiar.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...