27 de setembre 2006

La nova temporada del Monumental oferirà deu muntatges ‘de qualitat i risc’


19 de setembre de 2006

Cultura ofereix un abonament únic entre novembre i maig degut als treballs de reforma del teatre municipal
per X. Alomà -
foto R. Gallofré

Graupera durant la roda de premsa
La nova temporada del Teatre Monumental oferirà deu muntatges “de la màxima qualitat, però també arriscats”, segons ha anunciat aquest matí en roda de premsa el president del PMC, Jaume Graupera. L’objectiu de la programació de la temporada 2006-2007 és donar espai als muntatges de mitjà i petit format. “Volem que el públic gaudeixi d’un teatre divers, no tan sols orientat a les obres comercials i les produccions públiques”, ha manifestat el regidor, afegint que l’oferta resultant és “excel·lent”.El PMC ha programat enguany una única temporada de teatre i dansa al Monumental, que anirà de novembre de 2006 a maig de 2007. La causa d’aquesta decisió són les obres de reforma del teatre, que fan endarrerir l’inici de la programació. Graupera ha assegurat que les obres s’hauran enllestit el 18 de novembre, quan s’encetarà la nova temporada amb el muntatge teatral Mikado, de Dagoll Dagom.La programació la completen nou altres produccions, sis de teatre i tres de dansa. L’espectacle de la companyia IT DANSA Clarobscur seguirà Mikado el 2 de desembre.
El 2007 començarà el 7 de gener amb Metamorfosis, de la Fura dels Baus, continuant el 4 de febrer amb el clàssic En Pólvora d’Àngel Guimerà, dirigida per Sergi Belbel. Visitando al Sr. Green, sota la direcció del també actor Juan Echanove, ocuparà l’escenari el 23 de febrer, seguida d’El cel massa baix, una mirada diferent sobre el terrorisme de la mà d’Ahmed Ghazali, arribarà els dies 9 i 10 de març. Homeland, una combinació de dansa, circ i música dirigida pel coreògraf Roberto Olivan, aterrarà al Monumental el 31 de març, donant pas a dos muntatges d’Oriol Broggi: Primera història d’Esther -20 d’abril-, obra de Salvador Espriu, i la tragèdia de Sòfocles Antígona, els dies 5 i 6 de maig.
La temporada es tancarà amb Mòbil, escrita per Sergi Belbel i dirigida per Lluís Pasqual.Els preus dels espectacles oscil·len entre els 9 euros platea / 7 euros amfiteatre de Clarobscur o Homeland fins als 24 euros platea / 21,80 euros amfiteatre de Metamorfosis. L'abonament per a la temporada, que comprèn els deu espectacles, és de 104,90 euros a platea i 87,80 a amfiteatre, el que suposa un descompte del 40%. El president del PMC s’ha mostrat satisfet amb la resposta del públic fins al moment, ja que s’han venut dos-cents abonaments per a aquesta temporada. “Hem complert un dels objectius d’aquest mandat: consolidar el públic del Monumental”, ha comentat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...