24 de març 2010

Vicky Peña i Mario Gas inauguren la presència catalana a Bogotà


www.europapress.cat
19 de març de 2010


BARCELONA

L'actriu Vicky Peña, el director Mario Gas, l'actor colombià Humberto Dorado i al piano Carles Santos representaran 'Poetas catalanes en Bogotà'.

Serà avui al XII Festival Iberoamericà de Teatre de Bogotà (FITB) per iniciar la participació de Catalunya i Balears com a convidades d'honor. Aquesta lectura inclou obres d'autors que van seguir escrivint en català quan estava prohibit, com Josep Carner, Salvador Espriu i Blai Bonet.

En total la participació catalano-balear, organitzada per l'Institut Ramon Llull (IRL), constarà d'11 espectacles dels quals es faran 44 funcions durant els 18 dies del festival. Uns 80 artistes catalans i balears presentaran aquest any al FITB les seves creacions.

El director de l0IRL, Josep Bargalló, ha explicat aquesta setmana en roda de premsa que, vista la "immensitat" del festival, és un honor ser la cultura convidada, i ha apuntat a la voluntat de continuïtat que té la seva participació en aquest esdeveniment.
El festival colombià és com un festival Grec de Barcelona si es fes en grans espais, mentre que el Festival Cervantí de Guanajuato, en què Catalunya va ser la convidada d'honor l'any passat, seria comparable a la Fira de Tàrrega, per dirigir-se a professionals del sector.

El director del Teatre Lliure, Àlex Rigola, ha agraït l'oportunitat que suposa per a les companyies participar en esdeveniments internacionals com aquest, en què hi ha molts programadors i, per tant, possibilitats de negoci.

Al FITB es podrà veure '2666', adaptació de Rigola de l'obra homònima del xilè Roberto Bolaño; el monòleg teatral 'Non Solum', de Sergi López; 'La Pantera Imperial', de Carles Santos; 'Nocturn', versió de l'obra d'Antonio Tabucchi dirigida per Pep Tosar; l'espectacle teatral de carrer 'Èxode: Sine Terra', de Biel Jordà, i 'Cutlas, anatomia d'un pistoler', un espectacle de marionetes, ombres i teatre negre.

També hi haurà lectures de 'Soterrani', text teatral de Josep Maria Benet i Jornet, dirigit en aquesta ocasió per un director colombià; 'La revolució', de Jordi Casanovas, i 'La tanca', de Josep Pere Peyró.

En el festival, que es clausurarà el 4 d'abril, també hi participarà com a representació catalano-balear la cantant Concha Buika, amb un únic concert.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...