31 d’agost 2010

Trànsit Dansa fa estada al Romea amb la seva proposta més flamenca


www.totmataro.cat
24 agost de 2010

La companyia de Maria Rovira hi presenta dos espectacles fins el 12 de setembre
Cugat Comas

Com un dels grans noms del festival ‘Dansalona’ i l’aposta més atrevida i forta de la companyia de Maria Rovira. Així de fort es presenta Trànsit Dansa des del passat 17 d’agost i fins el 12 de setembre al prestigiós Teatre Romea de Barcelona. Quasi un mes de cartell per la companyia mataronina, que desembarca a la capital amb dos espectacles d’accent flamenc per festejar, en el seu punt més alt i amb la millor de les formes, els 25 anys de la companyia de la ballarina mataronina. El primer dels dos muntatges, ‘Paso Distinto’, es pot veure fins el 29 d’agost, del 31 del corrent a l’anunciat 12 de setembre serà l’espectacle ‘Somorrostro’ el que es podrà veure al Romea.

Maria Rovira ha plantejat les seves creacions més flamenques, al servei –diu– d’homenatjar a la “Barcelona flamenca, la Barcelona oblidada i la Barcelona d’ara, un marc de multiculturalitat”. Trànsit Dansa assoleix amb la seva participació al Festival Dansalona una important quota a l’oferta cultural de mig estiu a la capital catalana. La companyia resident a Mataró entra dins ‘Paso distinto’ en el món de la simbologia flamenca, exprement les possibilitats del vestit de cua i jugant amb el llenguatge de la dansa contemporània. La creació de Rovira és la seva primera incursió al flamenc.

A partir de la setmana entrant serà el torn de ‘Somorrostro’, més agitanat el muntatge i recuperant el nom del barri on hi havia tot el que ara s’associa tòpicament al Raval. Davant imatges de l’època, de la Barcelona de carrer d’abans d’ahir i tornant al joc flamenc, el muntatge rendeix pleitesia al gitanisme i s’inspira en el seu art per dansar sobre l’escenari del Romea.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...