06 de febrer 2015

La Sala Cabanyes estrena a Can Gassol la “Medea” d’Esteve Albert



Carles Maicas dirigeix aquesta versió del clàssic d’Eurípides, amb què es tanquen els actes de commemoració del centenari d’Albert

La Sala Cabanyes estrena aquest divendres la tragèdia d’Eurípides “Medea”, en la versió que va fer-ne l’activista cultural maresmenc Esteve Albert i Corp. Amb motiu del centenari del naixement d’Albert, la Sala Cabanyes l’homenatja amb la representació d’aquesta peça, que defensa els valors femenins i exalta la condició de la dona.

La posada en escena de “Medea”, dirigida per Carles Maicas, es farà a l’Espai Can Gassol aquest proper cap de setmana en tres representacions: divendres, dissabte i diumenge.

La tragedia d’Eurípides presenta una Medea (Isabel Batlle) forta, amb necessitat de fer escoltar la seva veu. Amb la voluntat de venjar-se de Jassó (Xavier Codony), és una dona que vol ser respectada i defensa el seu dret a no amagar-se. Encarna Hernández, Joan Rovira, Vicenç Gual i els infants Roger Blanch i Martí Codony completen el repartiment de l’espectacle.

L’adaptació de la tragèdia d’Eurípides és una de les prop de cinquanta escenificacions teatrals que Esteve Albert va crear o dinamitzar al llarg de la seva trajectòria.

Les representacions de l’obra a Can Gassol són fruit de l’acord entre la Sala Cabanyes i la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró.

Activista molt vinculat amb Mataró
Esteve Albert i Corp va ser un activista cultural i polític, nascut a Dosrius el 1914, molt vinculat a la ciutat de Mataró a partir de 1931. Creu de Sant Jordi l’any 1989, al llarg de la seva vida va ser poeta, historiador, dramaturg i promotor cultural. A Mataró, va entrar en contacte amb el Centre Catòlic d’Obrers, l’Agrupació Científico Excursionista i va col·laborar amb el Museu Arxiu de Santa Maria i la Secció Arqueològica del Museu de Mataró.

Per a celebrar el centenari d’Esteve Albert, a Mataró s’ha creat una comissió ciutadana, que al llarg dels darrers mesos ha organitzat diverses activitats, paral·lelament als actes que s’han fet al conjunt del país. La Sala Cabanyes és una de les entitats que ha format part d’aquesta comissió.

A finals de juny, la Sala ja va fer un acte de record a Albert amb un recital d’alguns dels seus textos i poemes musicats a càrrec de l’Aula de Lectura Teatral i un conjunt format per Mireia Lorente, Genís Mayola i Àngel Ribas.

Amb les representacions de “Medea” es tancaran els actes de celebració del centenari del naixement d’Esteve Albert.

Dia:
Divendres, 6 de febrer de 2015
Dissabte, 7 de febrer de 2015
Diumenge, 8 de febrer de 2015

Hora:
Nou del vespre (21 h), el divendres i el dissabte
Set del vespre (19 h), el diumenge

Lloc:
Can Gassol (Plaça de la Pepa Maca, 15)
Preu:  5 euros

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...