30 de juliol 2015

Albert Mestres reversiona la guerra de Troia a «Aquil·les o l’estupor»



publicat per
28 de juliol de 2015
Esteve Plantada

L'espectacle, que s'estrena aquest dimarts al Mercat de les Flors, combina diferents disciplines i compta amb la participació d'IT Dansa i de dos artistes noruecs: la coreògrafa Ina Christell Johannessen i el compositor Knut Vaage

Cartell d'«Aquil·les o l'estupor», una obra multidisciplinària d'Albert Mestres que programa el Grec 2015. Foto: Grec
El dramaturg i poeta Albert Mestres estrena aquest dimarts al Mercat de les Flors l'obra Aquil·les o l’estupor, una producció que combina diversos talents creatius i disciplines. L'espectacle compta amb la participació dels ballarins de la jove companyia IT Dansa i de dos artistes noruecs: la coreògrafa Ina Christell Johannessen (que també protagonitza l’espectacle de dansa The guest al Festival Grec) i el compositor Knut Vaage.

L'argument d'Aquil·les o l’estupor parteix d'una revisió de la cèlebre guerra de Troia: Què passaria si els bells Aquil·les i Helena, la filla de Zeus que va ser raptada per Paris, s’haguessin entrevistat en secret durant el conflicte i s’haguessin enamorat sense poder-hi posar remei?

A través d'un seguit d’escenes –tràgiques i còmiques, en vers i en prosa–, l'obra va unint els fils del motiu desencadenant i trasllada els espectadors a un dels moments més memorables de la mitologia clàssica. El resultat és un muntatge que promet un esclat de diferents disciplines –dansa, música i la interpretació dels actors– que s'entrellacen per mitjà d'una narració poc convencional.

Espectadors privilegiats de la vida d'Aquil·les

Encabits dins una nova història, el públic es converteix en espectador privilegiat de la vida d’Aquil·les, un heroi en el qual entren en conflicte dues concepcions de l'existència i que fa bandera de la seva ambigüitat, tant en la vida, com en l’amor i també en la mort.

Aquil·les o l'estupor és una coproducció del Grec 2015 Festival de Barcelona, l'Institut del Teatre i Det Norske Komponistfond (The Norwegian Composers Foundation) i compta amb la col·laboració de Fabra i Coats-Fàbrica de creació i el Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet, a banda de tenir, també, el suport de l'Ajuntament de Bergen.

Aquil·les o l'estupor
Del 28 al 30 de juliol de 2015
Mercat de les Flors - Sala MAC
Horari: 20h
Durada: 90m
Espectacle en català

Preu: 22€

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...