15 d’agost 2015

Tot a punt per al Misteri de la Selva del Camp



publicat per

Els pròxims dies 14 i 15 hi participaran un centenar de persones de la vila

Més d'un centenar de veïns de la Selva del Camp (Baix Camp) ja fa dies que estan posats en la pell dels protagonistes del Misteri de la Selva, que es representarà a l'església parroquial de Sant Andreu Apòstol del municipi els dies 14 i 15 d'agost. L'obra és el drama sacre assumpcionista més antic d'Europa que es conserva en llengua romànica, i es representa de manera ininterrompuda des del 1980, segons apunta ACN. Recull les tradicions que giren al voltant de la festa de la Mare de Déu d'Agost, i el tema central de la representació, l'assumpció de Maria al cel en cos i ànima, prové dels primers segles del cristianisme. En aquesta 36a edició s'espera que prop d'un miler de persones puguin gaudir de l'espectacle.

En els darrers dies s'estan ultimant els detalls per deixar a punt la posada en escena de la trenta-sisena edició del Misteri de la Selva. Tot i que la setmana que ve encara es faran algunes proves més, dijous passat a la nit va tenir lloc un dels últims assajos generals de l'obra. El Misteri de la Selva és una funció en què participen prop de cent persones –entre actors, actrius i responsables–, la majoria selvatanes.


El misteri ha esdevingut una autèntica joia del teatre medieval; no en va, el 1994 va rebre el premi nacional català de la cultura popular a la millor iniciativa artística. El text de l'obra, anònim, el va trobar l'historiador local Joan Pié en un quadern a l'Arxiu Parroquial de la Selva, i ara es conserva a l'Arxiu Històric Diocesà de Tarragona.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...