01 d’agost 2016

El Grec tanca l'etapa de Ramon Simó amb rècord d'espectadors i entrades venudes



El Grec 2016 tancarà l’actual edició amb més de 105.000 espectadors i 95.000 entrades venudes. Les xifres, encara provisionals, suposen un 68,9% d’ocupació i un increment de 20.000 tiquets venuts respecte al 2015. «A l’haver ampliat l’oferta, han sigut 138 les propostes programades en 31 dies. El repte era mantenir els nivells d’ocupació, i aquests han crescut lleugerament», va destacar ahir el director, Ramon Simó. L’ocupació total, tenint en compte tant entrades com invitacions, superarà el 81%.

  Simó, que no optarà a dirigir la cita del 2017 després de cinc edicions, va considerar un «èxit artístic» el seu últim festival i va valorar l’equilibri aconseguit entre ofertes de cultura popular, avantguarda i cultura tradicional. El màxim responsable del Grec es va acomiadar destacant la seva contribució per crear «un festival humà», que ha apostat per la internacionalització, l’equilibri entre les diferents disciplines artístiques i la transversalitat de públics.

ÈXIT DE MILLER / L’autor nord-americà Arthur Miller (1915-2005) ha sigut l’estrella. Las brujas de Salem, dirigida per Andrés Lima, va esgotar les localitats en les seves cinc funcions al Teatre Grec. I El preu, dirigida per Sílvia Munt i amb Pere Arquillué i Ramon Madaula com a protagonistes, ha resultat un altre èxit de crítica i públic: fins ara –estarà en cartell al Goya fins al 7 d’agost– ha seduït 18.000 persones, cosa que representa el 95% de l’ocupació. Dels 61.000 espectadors de teatre d’aquesta edició, gairebé la meitat, 27.500, han vist obres de Miller.

Publicat per
dijous 28 de juliol de 2016
Marta Cervera - Barcelona
Enllaç


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...