21 de febrer 2011

Els Pastorets, dinamitzadors de l'economia mataronina



La Sala Cabanyes i l’Institut Municipal de promoció econòmica signen un conveni per promocionar els Pastorets com a element dinamitzador per la ciutat. Un projecte de col•laboració en què totes dues parts fa temps hi treballen però que ara es consolida per escrit amb l’objectiu de impulsar aquest muntatge nadalenc com un producte turístic i cultural.

Entre els compromisos l’IMPEM donarà suport econòmic a la Sala Cabanyes per a l’edició i producció dels suports gràfics destinats a difondre Els Pastorets de Mataró. També col•laborarà en la promoció i comunicació de l’esdeveniment en el marc de la campanya turística de Nadal que es fa cada any i se n’informarà a les publicacions i pàgines web de difusió comarcal. El pressupost municipal destina 2.000 € als materials de difusió de la temporada 2011-2012 dels Pastorets. Grané destaca que la intenció bàsica és difondre l’espectacle.

La presidenta de l’IMPEM explica que en aquest cas la cultura és un generador de riquesa per la ciutat perquè els espectadors de Pastorets venen a comprar a Mataró abans de veure el muntatge o bé es queden a sopar a la ciutat després de sortir de la Sala. En aquest sentit destaca el paper que juga aquest espectacle Nadalenc en la dinamització econòmica de la capital del Maresme.

Segons la Sala Cabanyes els Pastorets registren aproximadament 4500 assistents, dels quals el 50 per cent venen de fora de Mataró. Per cert que d’aquí a 4 anys la Sala Cabanyes celebra el centenari dels Pastorets i ja estan treballant en la creació d’una comissió per organitzar els actes.

publicat per
Clara Sánchez
http://www.mataronoticies.cat
16 de febrer de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...