22 de febrer 2011

Teatre entre reixes

Vint interns de la Model representen una obra que ells mateixos han escrit


El teatre ens fa lliures. Si més no, això és el que deu haver pensat una vintena d'interns del Centre Penitenciari d'Homes de Barcelona, la presó Model, que han estrenat aquest dijous l'obra 'Como las luciérnagas', un muntatge que ells mateixos han ajudat a escriure en els més de quatre mesos de treball al taller de teatre de la presó. El text tornarà a interpretar-se aquest divendres a l'auditori del centre penitenciari.
Els presos van començar el taller treballant l'expressió, el caràcter i el moviment del seu personatge i van acabar d'escriure, sobre la marxa, el guió original de l'obra. Per aconseguir-ho, han comptat amb la col•laboració de l'actriu Marta Pérez, de la companyia 'T de Teatre' i del monitor del centre Oriol Bosch. A més, també han rebut ajuda dels interns que participen als altres tallers artístics desenvolupats per la presó, el de ràdio i el de música.

El Departament de Justícia ofereix a les persones privades de llibertat, com a eina de superació i de reinserció social, la possibilitat de desenvolupar noves capacitats i aptituds amb els diversos tallers que s'organitzen a totes les presons catalanes. Durant el 2010, per exemple, gairebé 3.500 interns van participar en algun d'aquests projectes.

publicat per
David Àlvarez
www.lamalla.cat
11 de febrer de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...